Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Nüfus cüzdanlarında kişinin evli olduğunun yazması özgür yaşam hakkına müdahaledir

Nüfus cüzdanlarında kişinin evli olduğunun yazması özgür yaşam hakkına müdahaledir
 

İnsanlar evli olsunlar ama bırakın bekâr gibi yaşasınlar. Böyle medeniyet oyunlarını algılayamıyorsunuz. Evli ne demek? Arkasında üç dört velet ya da boyu kadar çocuklar demek. Böyle biri diskoda, düğünde dans edip oynayabilir mi? Tanıdıkları sormaz mı  “Hanım, hanım üç çocuk anası koskoca kadınsın…”

Çok matah bir şeymiş gibi evliliği insanın üzerine yapıştırıyorsunuz. Yerinizde olsam çocukların adını da yazardım. Her şeyden önce nüfus kâğıdında evli yazmaması kadının kadın değil kız olduğunu gösterir; evli yazınca abla, teyze olur. Keza erkek de amca.

Evli biriyle konuştuğun zaman muhabbetin konusu evlilik, ev hali ve çocuklardır; başka şey konuşamazsın. Karşındaki evli bayan/erkek olduğu için kasılırsın. Samimi olamazsın. Evli birine güzelsin diyemezsin, çiçek veremezsin.

Yani insanlar evli olduklarını sadece kendileri bilsinler nolur ki. Bırakın yapabildikleri kadar serbestliğin, rahatlığın, özgürlüğün tadını çıkarsınlar. Evli karı koca otele gidemez; “Ne işiniz var otelde, eviniz yok mu sizin!”  Var ama biz böyle istiyoruz sayın dana bey!

Sonra şimdi açık konuşalım, kimliğimizde evli yazması kadınları kandırıp çapkınlık yapmamıza  da engel. Kadınlar da maşallah sorgucu başı. Evliyim ne olacak! Evli olmayan mı var! Yeğenim on sekizlik Niyazi bekâr, ister misin tövbe tövbe!

Bu durum sanırım yeni biriyle tanışmak istediklerinde kadınlar için de sorun. İnsanlar evli kadınla tanışmaktan tırsır; ya kocası kasapsa!

Nüfus kâğıdında bir evli yazması nelere sebep oluyor görüyorsunuz. Evlilik hanesi boş olsun, bekâr yazsın; evlilik hanesi hiç olmasın!

Bu arada elbette kocası/karısı ölmüş ya da eşinden ayrılmış olanlar için nüfus cüzdanlarında dul ibaresinin yazması da doğru değil. Medeni durumumuzla ilgili nüfus cüzdanlarında bir şey yazmasın kardeşim!

Evli olduğumuzun bilinmesinin resmiyette neye yaradığını anlamıyorum. Bekâr olarak değerlendirin kardeşim bizi ya! Yanımıza ayak bağı bir kadın ya da sahibimiz bir koca, arkamıza da danalı inek gibi bir sürü velet katıp amca teyze olarak otobüs kuyruklarına soktuğunuz zaman hangi milli meseleyi hallediyorsunuz?

Hep bu ahlakçıların işi! İnşallah İstanbul depreminde hepsi birden… Ehlak bozulmasın diye koruma kanunlarını neredeyse affedersin kı… mıza yazacaklar. Ehlak sağlam ama hayat mafiş hacı!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..