Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '14

 
Kategori
Sinema
 

Nuh-Büyük Tufan (NOUH)

Nuh-Büyük Tufan (NOUH)
 

Bana kalsa, şöyle Cumhuriyet Meydanı'nın hemen aşağısındaki çay bahçelerinden birinde oturup, Kaleiçi, Akdeniz ve Beydağları’na karşı çayımı yudumlarken, o güzelim bahar havasının tadını çıkarmayı tercih ederdim ama partnerimi ikna edemedim bir türlü…

Tersine o benim kanıma girdi: “Gel şu tartışmalı filme, hani şu Nuh Tufanı’nı anlatan, hani şu Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde sansüre takılan, Türkiye’de bile  hakkında dava açılan filme gidelim” dedi.

 Dolayısıyla bir süre sonra 150 kişilik küçük sinema salonunun rahat koltuğunda, 3D gözlükleri gözümüzde, Nuh-Büyük Tufan filmini izlemeye başlamıştık bile.

Adem’in 3 oğlundan biri olan Şit, kötü saplantılara düşen kavmini Yaradan yoluna çevirmek için mücadele eder.

Bir gün Yaradan tarafından kendisine, büyük bir tufan olacağı, bundan kurtulmak için büyük bir gemi yapması, yeryüzündeki hayvanlardan birer çift alarak ve inanan iyi insanları da bu gemiye toplayarak, insanlık soyunu devam ettirmesi emri verilir.

Bu onun ailesinin de kurtuluşu olacaktır ama tufanın yaklaşmakta olduğunu fark eden sapkın ve kötü insanlar gemiyi ele geçirmek için Nuh ve ailesine saldıracaklardır.

...

Nuh’un bu bilindik tufan hikâyesi Tevrat ve İncil kaynak alınarak senaryolaştırılmış.

Filmin başrollerinde Russell Crowe, Jennifer Connelly ve Anthony Hopkins yer almış, filmi en son Siyah Kuğu (Black Swan) filmiyle izleyici karşısına çıkan ünlü yönetmen Darren Aronofsky yönetmiş.

 Filmin çekimleri İzlanda, Meksika, California, New York ve Washington’da gerçekleştirilmiş. Filmde yer alan onlarca tür hayvanın hepsi bilgisayar ortamında yeniden yaratılmış.

Filmde temel olarak;

 İnsanoğlu ve  insanoğlunun doğasındaki iyi-kötü sorgulanmış ve açgözlülüğümüz ile dünyayı bir kez mahvetmiştik, ikincisi o kadar da uzak bir  ihtimal değil” mesajı verilmiş.

 

3D Teknolojisiyle çekilmiş filmde, Yaradılış’ın anlatıldığı sahneler, kayalar suretine bürünmüş melekler, tufan rüyaları, yoktan var olan ormanlar, yerden fışkıran sular, yeryüzündeki tüm hayvan çiftlerinin göç eder gibi gemiye akın etmesi ve muhteşem bir düzenle yerleşmeleri, tufanın kopma anıyla ilgili sahneler son derece ilginç, büyüleyici...

 

Yaklaşık 135 dakika boyunca, 125 milyon Dolar bütçeli, ilginç teması, çarpıcı görselliği ve muazzam oyunculuklarıyla farklı bir sinema keyfi yaşamak isterseniz,  "izleyin" derim…

(Hem belli mi olur, bakarsınız film bizde de yasaklanıverir!…)

 

 

 

 

 

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..