Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Nükleer çatapat

Nükleer çatapat
 

Başbakan, etrafında dolaşanlara, yakın çevresine, yalakalarına bakıp, gördüğü manzara karşısında, hoşnutluğunu gizleyemiyor. Çevresinde, yırtık pabuçlu yok. Çoğunluk İtalyan. Lakost, Pierre Carden. Cepler 3G. Yarabbi şükür. Kalkındık. Bir zamanlar PTT nin Kocaman kapkara telefonunu, evimizin en güzel köşesine kondururduk. Üstüne de, dantel örtü örterdik. Şimdi her cebimizde, 3G. İşte bu. Ben buna, kalkınma derim. Yalnız, her nimetin, bir külfeti de oluyor haliyle. Bu kadar telefonu dinlemek, biraz zor oluyor. Telekulak yerine, kepçe kulak lazım.

Başbakan, ‘ EVET ‘ kampanyasına Bingöl den başladı. Yer, gök, EVET bayrakları ile doldu, taştı. Tiril, tiril, naylon kumaştan, Evet bayrakları, kalabalık görünsün diye, ikişer tane dağıtılmış. Bayrakları azcık daha büyük yapsalardı, referandomdan sonra, vatandaş, yırtık donuna yama yapardı. Diyorum ki: Anayasa mahkemesi, paketin en önemli maddelerini hadım ettikten sonra, geriye kalanlar için, bu kadar masraf değer miydi? Değer di, diyecek, bir Allahın kulu çıkmaz. Başbakan da dahil. O zaman, bu referanduma harcanan trilyonlar, tüyü bitmemişlerin hakkı olmuyor mu? Referandumun sonucu, HAYIR olursa, Başbakan, bunu başarısızlık olarak görüp, istifa eder, erken seçime gider mi? Sonuç EVET olur sa, Referandumu, AKP ye Evet, AKP ye Hayır, referandumuna çeviren, muhalefet liderleri, istifa ederler mi? O, zaman ne işe yarayacak bu Referandum? Sayın Başbakan: Gün gelecek, tüyü bitmemişler, bunun hesabını soracaklar.

Herkes tarafından, “tu kaka” olarak nitelenen, bu, 12 Eylül anayasasını, ucundan kıyısından didiklemek yerine, toptan değiştirmeye gidilseydi. Ülkemizin önde gelen, bilim adamlarına, hukukçularına, görev verilseydi, hazırlanan anayasa, TBMM de görüşülüp kabul edilseydi, nasıl olurdu acaba. Vallahi, tadından yenmezdi. Tüyü bitmemiş yetimlerimiz bile, ömrünüze duacı olurlardı. Başbakanımızın kadim dostu, Ahmedi Necat, İranlı kadınların, saçını, başını halletti, sıra erkeklerin saçına, başına geldi. İranlı erkeklerin saçlarını uzatmaları ve at kuyruğu yapmaları, yasaklanmış. Ahmedi Necat, Kendi prototiplerini, yaratmanın peşinde. Hitler, geri döndü. Erkekleri kendine benzetecek, anladık da, kadınları kime benzetmeye çalışıyor? Örnek kim?

İstanbul da, Nükleer Zirve yapılıyor. Kim var, zirvede? İRAN- BREZİLYA- TÜRKİYE. Bunlar, Uranyum takasında, bir araya geldiler, anlaştılar, ama, ne ABD, ne de, AB, yemedi. Şimdi, bozum olan bu üçlü, İstanbul da, yeniden bir araya geldiler. Brezilya ve Türkiye, Başbakanları, Mahmut Ahmedi Necata inanıyorlar. Onlara göre, Ahmedi Necat, Nükleer çatapat yapıyor. Bunun, bomba ile uzaktan, yakından ilgisi yok. Bayramlarda, nükleer çatapat patlatacaklar. Hepsi bu. Telaşa gerek yok. Tamamen, barışçıl ve çocuklara yönelik. Başbakan siparişini vermiş. Önümüzdeki ilk bayram da, çocuklara Çin malı oyuncakların yanında, İran yapımı, nükleer çatapatlar dağıtılacak.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..