Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Nükleer enerji profesörü Yarman, Mersin'de Konferans verecek...

Nükleer enerji profesörü Yarman, Mersin'de Konferans verecek...
 

Profösör Yarman,Mersin'den seslenecek.


Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD), Mersin'de düzenleyeceği güncel etkinlikle ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Sizlerle paylaşıyorum: Mersin RIS Stratejisi kapsamında Mersin’in gelecekteki yol haritasının önemli kanallarından birisi de turizmdir.
Aynı paralelde ülkemizin 2. Turizm Hamlesi’nde pilot bölge olarak yine Mersin’in öneminden söz edilmektedir.

Ne var ki turizmin hassas noktalarından birisi olan nükleer santral de yine kentimizin önemli turizm beldelerinden birisi olan Akkuyu’da düşünülmektedir.

Ülkemizin enerji ihtiyacını ve nükleer enerjinin önemini anlamakla birlikte bölgemiz açısından nükleer santral yapımı uygun düşmemektedir. Şöyle ki nükleer enerji santralinin mevcut yeri ve yakınında doğu ile batı cephesinde bulunan kıyılarda kurulacak; bugün olmasa dahi ileri bir tarihte yüz binlerin üzerinde yatak kapasitesini bulacak turizm komplekslerini heba etmiş olacağız. Bu alanların dünyanın yatırım alanları olarak mevcut haliyle korunması ve çevremizin temiz deniz kalmasıyla dahi hem ilimiz hem ülkemiz açısından ekonomik anlamda yararlı olacağı düşüncesindeyiz.

Onun içindir ki nükleer enerji konusunu en iyi bilenlerden birisi olan ve bu projeye emeği geçen Prof. Dr. Tolga Yarman da her ortamda Akkuyu’ya nükleer santral yapılmaması gerektiğini telaffuz etmektedir.

MESİAD olarak ‘Nükleer Enerji ve Akkuyu’da Nükleer Santral’ konusunda Prof. Dr. Tolga Yarman’ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere 8 Ağustos 2009 günü saat 16.00’da MESİAD Erhan DENİZ Konferans Salonu’nda bir konferans düzenlemiş bulunmaktayız.
Katılımın şimdiden yüksek olacağını belirten MESİAD yetkilileri, her kesimden destek bekliyorlar.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..