Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

26 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Nükleer santral karşıtlarından İstanbul Kadıköy'de miting

Nükleer santral karşıtlarından İstanbul Kadıköy'de miting
 

İstanbul Kadıköy'den Çevreci bir kızımız.


Çernobil nükleer kazasının 24. yıl dönümü nedeniyle, nükleer karşıtı çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Kadıköy'de miting yapıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup arasında, Görele’den gazeteci Yazar Ali Dursun, Fethiye’den Araştırmacı Adem Güngör’ünde aralarında bulunduğu kalabalık bir çevreci gurubu, Tepe Nautilus önünde toplandıktan sonra sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtik.

Ellerinde nükleer karşıtı pankart ve dövizler bulunan grup, davullar ve zurnalar eşliğinde tulum çalarak, meydana yürüdük. İskele Meydanı'na ulaşan gruptakiler meydanda oluşturulan güvenlik noktalarından üstlerimiz aranarak içeri alındık.

Munzur Koruma Kurulu temsilcisi Hasan Şen mitingde yaptığı konuşmada, Çernobil faciasının üzerinden 24 yıl geçtiğini hatırlatarak, nükleerin kanser demek olduğunu ve ölümlere yol açtığını öne sürdü.

Miting, konuşmaların ardından İlkay Akkaya’nın verdiği konser ve müzik eşliğinde horonlarla sona erdi. Miting nedeniyle trafiğe kapatılan yollar grupların dağılmasının ardından normale döndü.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..