Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '15

     
    Kategori
    Doğal Hayat / Çevre
     

    Nükleer Santrallere bakış açım

    Nükleer Santrallere bakış açım
     

    Önyargılarımızdan kurtulamaz mıyız acaba?


    Bilindiği üzere nükleer santraller birçok ülkenin enerji üretimi açısından ilk sırada yer alıyor. Medya organlarında genellikle nükleer santrallerin popüleritesi düşmeye başlıyor gibisinden bir algı oluşturuluyor. Peki gerçekten böyle mi?
     
    Nükleer santraller gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez parçalarından birisidir. Sadece Amerika’da 100 den fazla nükleer santral aktif halde enerji üretimi yapmaktadır. Nükleer santraller ülkelere, diğer enerji üretim santrallerine göre daha az maliyet yükü getirmektedir. Bu yüzden her ne kadar Fukuşima Nükleer Santrali'nde oluşan sorun nükleer santrallerin güvenilirliğinin sorgulanmasına sebep olsa da, nükleer santraller dünyadaki en güvenilir yapılardır.
     
    Nükleer santraller ile ilgili bir kaza veya sorun oluştuğunda insanların ilk aklında gelen olay tartışılmaz Çernobil Faciası'dır. İnsanların bu konuda en büyük eksikliği sorgulayıcı olmamalarıdır. Çernobil kazası nükleer santralin stabil halde çalışırken bir sorun çıkması ile oluşmamıştır aksine stabilitesinin kasten bozulmasıyla böyle bir sorun ortaya çıkmıştır. Ama bunu sokağa çıkıp sorsanız 100 kişiden 5 tanesi belki bilir belki bilmez, çünkü sadece sonuca bakan, sorgulamaktan kendini muhaf tutan bir insan topluluğu mevcut.
     
    Tekrar diyorum nükleer santraller dünyadaki en güvenilir yapılardır. Nükleer santrallerle ilgili tek sorun atıkların ne yapılacağının bilinememesidir. Bu konuda ne yazık ki herkesle hemfikirim. Önümüzdeki dönemden itibaren Rusya'da Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'nde Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünde okuyacağım. İnşallah ''Nükleer Atıkların Geri Dönüşümü '' konusunda çok detaylı bir araştırma yapmak istiyorum. Rus kaynakları bu konuda oldukça zengin. Umarım hedeflediğim bu konuda başarıya ulaşır ve gerçekten ülkem, ailem için hayırlı bir insan olurum ve bana güvenen insanları yanıltmam...
     
    Resim Alıntıdır: http://dergi.aljazeera.com.tr/wp-content/uploads/2014/06/2014-04-14T155220Z_312245544_GM1EA4E1U5M01_RTRMADP_3_CZECH-NUCLEAR.jpg
     
    Toplam blog
    : 1
    : 60
    Kayıt tarihi
    : 27.01.14
     
     

    Öğrenciyim ne yazık ki... En çok sevdiğim şey geometri ve düşünmek. ..