Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
Fizik
 

Nükleer yalanlar 3

Kayıp kaçak önlenebilse NGS’ye gerek kalmaz çünkü ülkemizdeki kayıp oranı %7 kaçak (HIRSIZLIK) oranı %16 dolaylarındayken putperest dediğimiz Kore’de kayıp %6, kaçak %0 dır. 

Kayıp olan miktarı karşılamak için 3-4 NGS yapmak gerekmektedir. Kayıp-kaçakların önlenmesi halinde bu kadar NGS yapmaya gerek kalmayacaktır.

Yarısı yanlış birazı doğru olan önermedir.

1:Elektrik enerjisi üretildiği yerden tüketildiği yerlere taşınırken bir miktar enerji kayıp olur. Türkiye’de %7 olan kayıp oranı ef fazla Dünya ortalaması olan %5’e indirilebilir. Kayıpları sıfırlamak mümkün değildir.

2:Kaçak ise, doğrudan hatlardan çalınan elektik enerjisi miktarıdır ve Dünyada bu konuda ne yazık ki; birinciyiz.

Kaçak elektrik miktarının %60 ile %70 aralığında dolaştığı bilinen Doğu ve Güneydoğu’da kaçağın önlenebilmesinin iki faydası olabilecektir. (TABİİKİ ÖNLENEBİLİRSE)

a)Kaçak demek, birilerinin ülkede üretilen elektriği çalması demektir. Bu tür kullanıcıların tükettiği elektrik enerjisi karşılığı bütçeye hiçbir ödeme girmemektedir.

b) Elektrik enerjisini parasını vererek kullanan her abone, doğal olarak tüketimi en az değerlerde tutmak eğilimindedir. Kaçak kullanan hırsızın ise kullandığı enerji karşısında hiçbir ödeme yapmamasından dolayı tüketimi en az değerde tutmak gibi bir gayreti beklenemez. Doğu veya Güneydoğu’da ahırların bile elektrikle ısıtıldığını bilmeyen yoktur bu kaçağı önleyebilen, ya da önlemeye cesaret edebilecek olan yoktur. Bu nedenle, kaçak kullanan bir kişi, ortalama olarak yasal bir abonenin beş-on katı fazla elektrik enerjisini tüketmektedir.

Bu nedenlerle, kayıp sıfırlanamaz ama kaçak sıfırlanabilir. Eğer kaçak sıfırlanabilirse yeni NGS yapmaya gerek olmayabilir ama kaçağı sıfırlayacak BABAYİĞİT NEREDE?

 
Toplam blog
: 65
: 1039
Kayıt tarihi
: 26.11.11
 
 

Yüksek nükleer fizikçi ( İ.T.Ü.) En son Ankarada bir devlet üniversitesinde BİLGİSAYAR dersin..