Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Felsefe
 

Nümeroloji ve Ebcet hesaplaması

Nümeroloji ve Ebcet hesaplaması
 

Rakamların ve Sayıların Sembolik Anlamları Dili

( Doğru Nümeroloji ve Ebcet Hesaplaması)

1.      Bölüm

Bu konu hakkında araştırma yapmayı ve üzerinde düşünmeyi önceleri planlamamıştım ancak İslami Astroloji, Kâbe’nin Hayat Şifreleri, Ellerimizin Dili ve Şahitliği adlı kitaplarımı yazarken bazı rakam ve sayıların öne çıktığını gördüm. Kâinatta Matematik biliminin bize ciddi mesajlar verdiğini anlamaya başladım ve bu konuda yazı yazmaya ve bu yazımı kitaplarıma eklemeye karar verdim. Rakamlardaki sırları araştırma ya da üzerinde düşünmemi sağlayan unsur Fatiha suresidir. Bu suredeki 7 adet ayet önümü aydınlattı ve benim birçok konuyu ve Fatiha’ya, Kuranı anlamaya Kurana yaklaşım konusuna eğilmeme yol açtı. Resimde bulunan 7 renk bir tablonun güzelliğini yansıtmakta. En güzel semfoniler 5 çizgi üzerine yazılmış 7 notayla ortaya çıkmakta. Kuran, 5 İslam şartı ana çizgisinin üzerine yazılmış 7 adet Fatiha ilkesinden oluşmuş ilahi bir senfonidir. Bu amaçla Youtube’da Fatiha Senfonisi’nide (Allegro Per’lapertura-Açılış Senfonisi) ekledim. Gerçi ilgilenenler genelde yabancılar oldu.

Hac’da 7 kez dönülür, Kabe 4 köşeli küpten oluşur, Tavaf’ın (Çemberin) yarı çapa oranı 3, 14…. sonsuz sayısıdır. Allah her şeyi altın oranla güzelleştirmiş. 4 Mevsim 12 Ay var.

İnsan kendi nümerolojisini çıkarabilir mi? Kendisi için özel bir sayı var mı? Hiçbir şey tesadüf olamayacağına göre 1 den 9’a kadar olan rakamların bir dili var bir kişiliği var, 10’dan sonsuza kadar uzanan sayılarında bir kimliği var. Nedir bunlar? Nasıl çözeceğiz?

İnsan kendi Öz Rakamını ve Sayısını nasıl bulacak? Bunlar insanın önünü nasıl aydınlatmakta ve ne mesaj vermekte?

Dilerseniz önce rakamların dilinden başlayalım sonra kendinizin rakamı nasıl bulunuyor bunu açalım.

Rakamlar

0 (Sıfır):Sıfır’ın keşfini yapan kişi El Harezim’dir. Sıfır olmadan matematik ilmi gelişemedi. Sıfır Matematik’te hiçliği yokluğu boşluğu yaratılmamışlığı anlatır. Sıfır kelime olarak Küre anlamına da ismini vermiştir (Sphere). Geometride küre şeklinde ki cisimlerin adıdır ve Arapça kökenlidir. Sıfır aynı zamanda Tavafı da simgeler, insan 7 adet tavaf yaparken sıfırı çizer. Bu sıfırın içinde Küp yoksa bir anlamı yoktur çizilen tavafın. Sıfır küre şeklindeki dünyada insanın çabasının Küp’ün manası olmadıkça boş olduğunun anlamıdır. Sıfır, yaratılmamışlık, hiçlik ve bu yüzden uzay’ın da simgesidir. Sıfır bilgisayar teknolojisinde algoritmasında da önemli bir konumdadır ve 1 (bir) ile beraber iletişimin önemli kanadını oluşturur.

1 (Bir):Sayılardan bir, harflerden Elif ile kardeştir. Atomlardan Hidrojen, çiçeklerden Lale, gezegenlerden Hilal ile, Surelerden Fatiha’yı, İslam’ın şartından Kelime-i Tevhit’i, Kabe’nin Doğu’sunu, Kapısını, Safa Tepesini, ilk Kuran Evi Darül Erkam-ı, Tavaf’ta ilk dönüş olan AHLAK Dönüşünü, Esmalardan ALLAH ( El İLAH) ile Arapça El artikeli, İngilizce The artikeli, Türkçe “O” ile kardeştir. “Bir” düşünmeyi, aklı ve dört hayat elementinin ilki HAVA’yı temsil eder. İnsanın şahadet ettiği ve kalem tuttuğu işaret parmağını simgeler. “Bir” tüm dijital iletişimde Sıfırla beraber çok önemli işlev görür, bilgisayar programları, iletişim, ses görüntü onunla aktarılır. Allahın tekliğini ve benzersizliğini eşsizliğini sayısal olarak o açıklar. Yaratmayı, Allahın yaratma nedenini açıklar. Bunun kul yönü şudur; Allah’ın yaratma ve var etme nedeni AHLAK’tır. Çünkü kendisine El Halik (Yaratıcı) demiştir. Yaratma sıfatının onda bulunması ve kendine bu ismi söylemesi Ahlaki bir yükümlülük ve sadece ona has ilahi bir sorumluluk yüklemiştir ve bunun sonucunda var etmeye başlamıştır. Yaratılış işte bu gerçeklikte başladı yani Ahlakta. İnsan varlığını Allahın ilahiliğinin yaratıma ait doğal sonucu olan AHLAKİ’likten dolayı var olmuştur. Doğum tarihi analizi hem Miladi hem Hicri olarak 1 rakamı çıkan kişi hayatta diğer insanlara göre çok daha fazla Ahlaka ve Kulluk Ahlakiliğine önem vermesi gerekmektedir. Bu sorumluluktan asla kaçamaz. Bu sorumluğu en önde o yerine getirmelidir ve bu konuda öncü ve lider olmalıdır. Kendisini kendi gerçekliğini yerine getirmek durumundadır. Burçlardan Koç’u ve Kova’yı simgeler…

2 (İKİ):İki sayısı varlığın yaratıldıktan sonra çoğalmasını ifade eder. Çiftleşmek değimi aynı zamanda üremek çoğalmak demektir. Allah hayatta her şeyi çift çift yarattığını söyler ve zıtlıklar hep çift çifttir. İki sayısı kazanmayı, ticareti, “Allah birini iki etsin” duasını, Bakara Suresini, en başta El Hamit El Kerim, El Hay Esmasını, Bakara Suresini, İbadetlerden Zekatı, Kabe’nin kuzeydeki Safa’dan başlanan yürüyüşün tamamlandığı cömertlik tepesi Merve’yi, Boğa Burcu’nu, Oğlak Burcu’nu, toprağı, sabah geceyle gündüzün ayrılma vaktini, çalışmayı, üretmeyi HAMD etmeyi, teşekkür etmeyi Tavafın ikinci dönüşü HAMD tavafını, simgeler. Bu sayı emeği ve insanın parmakla ifade ettiği orta parmağını (Bu parmak boğumları Boğa Oğlak Başak bkz İslami Astroloji), toprak elementini simgeler.

Doğum tarihi miladi veya Hicri olarak 2 çıkan kişi kesinlikle kazanmaya, zekat vermeye, sabah erken kalkmaya, Allaha yaklaşmak için daha fazla vermeye paylaşmaya odaklanma işine çabalamalı ve bu konuya öncülük ve organizasyon yapmalıdır.

3 (üç):Üç sayısı varlığın yaratıldıktan sonra çoğalmasını, canlıların ısıyla yaratılmasını, -273 derece soğukta canlıların var olmasına sebep olan Güneş’in Rabbı’nın merhametini ifade eder. İnsanın güneş gibi uzayı ısıtmasını, annenin rahminde evladını saklayıp büyütmesini ifade eder.  Üç günlük dünya (dün bugün ve yarın) nasip etmeyi. Hayatın ateş gibi zorluklarını, sınavları aşmayı ifade eder. “Yakan Tandır yeri sıcak” demek olan Ramazan’ı, Oruç tutmayı, içimizin yanıp yoksulları hatırlamayı, şehveti dizginlemeyi, evlenmeyi (Anne baba evlat), evlenme ve sayısal olarak üç’ü gösterdiğimiz parmak yüzük parmağımızı, Al-i İmran Suresini, Paygamberlerin Rasul olduğu kadar KUL olduğunu hatırlamayı, Melek İsrafili, Ateş elementini, üçgenleri, piramiti, Altta kalanın canı çıksın değil acımayı, Ağustos ayını, Ağustosta inmeye başlayan Kuran’ı, Kuranın inmeye başladığı “arayış” anlamına gelen (Hıra) mağarasını, akşam namazını simgeler. Burçlardan Aslan burcunu onun gezegeni güneşi simgeler. Kabe’nin üçüncü köşesini, üçgenlerden oluşmuş piramitlerin olduğu ve zulmün kıtası Afrika’yı, Hz Ömer’i simgeler. Doğum tarihinde 3 çıkan kişi, enerjisini zalimlerle mücadele etmek, adaleti sağlamak, mazlumlara yumuşak davranmak, ibadetlerden Ramazan’a daha çok önem vermek, namazlardan Akşam namazına daha fazla dikkat etmek gibi mesajları alır.

4 (Dört):Dört sayısı varlığın dördüncü merhalesini, Su elementini, duygusallığı, Duygusallığı mantık ve adaletle dengeleme işaretini, serçe parmağımızı, Yengeç, Balık burçlarını, Ay ve Jupiter’i, geçmişimizi, hafızayı, unutmamayı, Nisa Suresini, Mantıklı alışveriş yapmayı, Hz Osman’nı, Dünya hayatı’nın başlangıç ama aynı zamanda sonunu, Azrail’i, Hac ibadetini, Zilhicce ayını, KABE’nin dört köşesini, İkindi namazını, Asr Suresini, 40’lı yaşların bazı mantıksız hareketlerine son vermeyi, hayatı yeniden yine tartmayı, Perşembe gününü, Nisan ayını, Temmuz Ayını, Okyanusları, geçmişi geçmişte bırakmayı simgeler.

Doğum tarihinde rakamı 4 çıkan kişi, enerjisini geçmişi sürekli geçmişi yenilen kazıkları ve zorlukları hatırlayarak kendisini üzerek geçirmemeli, mantıklı olmaya ve şimdiyi yaşamaya bakmalı. Hacca imkanı varsa gitmeli, geçmişe sünger çekmeli. İkindi namazında tevbe ve istiğfar çekmeli. Asr Suresini çok okumalı. Hele burcu Akrep, Balık yengeç veya yükseleni bu burçtansa bu dediklerimi daha fazla dikkat almalı.

Devam edecek….

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..