Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Nur Serter'in Ergenekon İsyanı

Nur Serter'in Ergenekon İsyanı
 

Nur Serter


Ergenekon Terör Örgütü mü derin devlet mi tartışmaları süredursun; toplumun farklı kesimlerinden tepkiler almaya devam ediyor.

Ergenekon ile ilgili tartışmaların her dalgada gündeme getirilmesi ve tırmandırılması sanki birilerinin işine geliyor.

Özellikle Türkan Saylan ve rektörler olayının derin yüzünün aralanmasını merakla bekliyorum. Yoksa bu işin sadece kendini Atatürkçü olarak ifade eden ya da Atatürk’ün arkasına gizlenenlere yönelik bir hal aldığını hiç düşünmeden söyleme hakkını kendimde bulabilirim.

İkna odaları ve türbana karşı söylemleriyle bir döneme damgasını vuran CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’den Ergenekon’a ilişkin bir yorum en sonunda geldi. CHP’nin Ergenekon’u sahiplenmesinin yansımaları Nur Serter’in sözlerinde gizliydi.

Nur Serter, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin pek çoğunu yakından tanıdığını belirterek “Benden farklı olmayan, benim gibi düşünen büyük bir yurt sevgisiyle cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan, laikliğe sahip çıkan insanlar bu ülkede tutuklanıyorsa, gözaltına alınıyorsa hiç kuşkusuz ben de onların arasında yer alabilirdim.” dedi.

KLASİK LAFLAR

Ağızlara sakız edilen cumhuriyet kazanımları ve Atatürkçülük söylemleri; nasıl dini tekelinde görüp insanları dinden soğutanlar gibi benzer etkilere sebep oluyor.

Bu ülke ve cumhuriyetin tek sahibinin CHP olmadığını herkes biliyor. CHP’nin klasik söylemlerden kurtulup daha makul, sıcak ve samimi sözlerle halkın karşısına çıkması gerekli.

Özellikle Nur Serter’in zihninden okunan “Bu ülkede Atatürk’ü sadece biz severiz, biz laikiz” düşüncesi halkı iyice CHP’den uzaklaştırıyor. Laiklik ve cumhuriyet CHP’nin tekelinde değil!

ERGENEKON KONUSU

Ergenekon konusunda hükümetin attığı ya da attırdığı adımlar toplumun farklı kesimlerinin meraklı bakışları altında devam ediyor.

Derin devlet ve darbe söylemlerinin varlığı kanıtlanırsa en az irticai faaliyetler kadar tehlikeli ilişkilerin ortaya çıkartılacağı açıktır.

Ancak özellikle son gözaltılarla beraber hükümet karşıtı olmak Ergenekoncu olarak itham ettirilmeyi de beraberinde getirdi.

Deniz Feneri Davası için yayın yasağı getiren yargı organları Ergenekon konusunda her kafadan bir ses çıkmasına izin veriyor. Ergenekon sürecine ilişkin acilen yargı kararıyla yayın yasağı getirilmeli.

Nur Serter’e gelince milletvekili olmasaydı bence de gözaltına alınan isimlerden biri olurdu. İş öyle böyle değil çığrından çıktı artık.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..