Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Eğitim
 

Nur topu gibi yeni bir konumuz oldu

Şu meşhur katsayı meselesi gündeme cuk diye oturdu.

Meslek lisesi mezunlarına -İktidarın çizdiği tabloya göre imam hatip liselilerin. Diğer meslek liseliler umurlarında bile değil.- üniversiteye girerken uygulanan sistem...

Daha önce alınan yök kararını şimdiki yök kendi amaçlarına yönelik değiştirmişti, sözüm ona iktidarın güdümüyle bir mağduriyeti ortadan kaldırdığı düşünerek.

Tayyip beyin bu karar karşısındaki sözleri: '' (...) Biz de mağduriyeti ortadan kaldıracağız(...), '' diye geçti haber kanallarından.

Bu konuda düşünmeden konuştuğu açıkça anlaşılıyor. Hatta düşünmeye bile gerek görmeden. Dahası bir bilene de danışmadan. Ona göre mağdur olan taraf meslek lisesi çıkışlı öğrenciler. Dahası imam hatip liseliler. Peki klasik lise çıkışlıların mevcut kontenjan darlığından ötürü mağduriyetini neden göz ardı ediyor?

Bir öğrenci meslek lisesine ister kendi kararıyla, ister ailesinin kararıyla bir meslek edinmek için gider. Üstelik ÖSS sınavlarına katsayı uygulanması gerçeğini bilerek. Okul bitince de meslek sahibi olduğunu belirten bir diplomaya sahiptir artık. Onun düşüncesinde geleceğe yönelik müspet ilim yoktur. -Ki olsaydı daha önceden klasik liseye giderdi. Üniversiteyi kazanamasa bile bir mesleği vardır.

Klasik lise çıkışlı bir öğrenciyse müspet ilim yapma arzusundadır. Çünkü o liseyi tercih etmiştir. Üniversiteyi kazanamayınca da ''Ne iş olursa yaparım'' ordusuna katılmak için hazırdır. Bunu da göze almıştır. Sonuçta bu bir tercih meselesidir.

Tayyip beyin farkına varamadığı; kendince bir mağduriyeti gidermek için yeni mağdurlar yaratmasıdır.

Madalyonun diğer yüzü de şöyle: yine bazı aileler çocukların fikrini bile almadan kendi tercihleri yönünde meslek lisesine gönderiyorlar. O Çocuk müspet ilim yapmak istediğinden bu liselere -Dahası imam hatip- gitmek istemiyor. Ve taraflar kısa süreliğine de olsa bir çatışmanın içerisinde buluyor kendilerini.

Katsayı uygulaması kalktığında meslek liseleri daha çok tercih edilir duruma gelecektir. Çünkü müfredat yetersizliği yüzünden üniversiteyi kazanamamış ama ortalıkta imam hatip çıkışlı çoğunluk gezinir durumda olacaktır. İmam hatip çıkışlı işsiz güçsüz genç kalabalık iktidarın gizli bir amaç mıdır diye düşünmeden yapamıyor kişi.

İnsan sorgulamadan edemiyor.

Tayyip bey Kürt açılımında olduğu gibi bu konuda da meclis çoğunluğuna güveniyor. Hiçbir bilimsel dayanağı olmadan ve araştırmaya bile gerek görmeden kendi kararını kabul ettirmeye çalışıyor. Üstelik öfke saçan tavırlarıyla da olayı sahipleniyor, her konuda ''Ucu nereye dokunursa dokunsun, '' diyerek ten. Böyle bir davranış aşırı sahiplendiğinin farkında bile olmadan, kendisi gibi düşünmeyenleri Tayyip beye karşı yargılamaya yöneltiyor.

Sahiplendiği olaylara da müdahale etmek isteyen kişileri de ses tonunu yükselterek karşılık veriyor. Kendi partisinde bile hiç kimse fikirlerine karşı çıkamıyor. Demokratik açılım ama parti içi demokratik açılım nerede?

Hiç yoktan bu ülkede yaşayan kişilere kendi stresini yüklüyor.

 
Toplam blog
: 31
: 544
Kayıt tarihi
: 01.05.09
 
 

29.05.1949 Uşak doğumluyum. Lise dahil eğitimimi uşakta tamamladım. Yıldız üniversitesi inşaat bölüm..