Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Nuray Hafiftaş'ı Kaybettik

Nuray Hafiftaş'ı Kaybettik
 

Uzun süredir kanser tedavisi gören Sanatçı Nuray Hafiftaş 53 yaşında  hayata gözlerini yumdu.
 
Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin Çıldır ilçesinde doğdu. İlkokulu Taksim'de okuduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. Daha sonra İstanbul Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti'nde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. 
 
Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var.  Bunlardan “Ayrılık Nikahı”, “Yalan Dünya” ve “İsyan Ediyorum”u Kibariye, “Hasret” ve “Gurbet “i ise İzzet Yıldızhan okudu. 
 
“Yerli Liz” diye tanınan Nuray Hafiftaş, Türk Halk Müziği'ni insanlara sevdiren sanatçılarımızdan bir tanesidir. Müzikal anlamda olsun, kişiliği ile olsun profesyonel müzik hayatına atıldığı günden bu yana çizdiği çizgiden ödün vermeyen Nuray Hafiftaş, Prestij Müzik etiketiyle piyasaya çıkan “Eyvah Gönül” albümünde İsmail Derker'le çalıştı. Sanatçının, Bilal Ercan'la beraber “Çifte Yürek” adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.
 
Ve onu 14.02. 2018 günü KAYBETTİK...
 
 
Toplam blog
: 1081
: 980
Kayıt tarihi
: 30.07.10
 
 

Uzun yıllar çeşitli sitelerde Oruç Yıldırım adı ile yazı yazdım. Dört tane romanım ve çokca da de..