Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '12

 
Kategori
TV Programları
 

Nurhayat hepimizi akladı !

Nurhayat hepimizi akladı !
 

Yalan Dünya dizisi malumunuz pek çok kişiyi kendine mürit gibi bağlamayı başardı. Dizi ile ilgili daha önce yazmıştım ancak öyle sanıyorum ki dizi devam ettiği sürece bana ve pek çok yazara, eleştirmene buradan daha nice malzemeler çıkacak..

Dizi oldukça başarılı ve bu başarıda disiplinli çalışan, bu işe gönül vermiş, alanında isim yapmış insanların katkısı şüphe götürmez. Bu yazımda sadece dizi değil ama mevzu bahis. Dizi oyuncularından Gupse Özay, nam-ı diğer "Nurhayat" karakteri..

Nurhayat karakteri gönlümde taht kurdu. Servet Teyzeciğim gibi resmen O'na aşık oldum galiba :) Nedeni ise şudur; Nurhayat karakteri, Gupse Özay'ın usta oyunculuğu bir kenarda bekleyedursun, Türk kadınlarının, gelin kızlarımızın, gelin adaylarımızın içinde sızlayan kalp yarası gibi üzerine yapıştırılan, "Dırdırcı" sıfatını bir güzel silmiş, pek çoğumuzun eşleri, sevgilileri tarafından alnımıza yazılan bu kara lekeyi, yine kendi  eşlerimizin, sevgililerimizin "çok şükür!" nidalarıyla tarihe karışmasını sağlamıştır :)

Nurhayat karakteri sayesinde pek çoğumuzun eşi artık "dırdırın" kelime manasını tam anlamıyla anladı sanırım. Gülmeyin, çünkü bu ülke gerçeklerimizden biridir... En azından ben eşime "tüm gün Nurhayat gibi konuşurum bak" dediğim zaman şirinlik muskası oluveriyor. Bayanlar, tavsiye ederim :)

Gelelim Gupse Özay'ın oyunculuğuna... Bu renkli kişilik bizleri, Gülse Hanım'ın olağan dışı kaleminden çıkma repliklerle kahkahalara boğmakan geri durmamanın yanı sıra, oyunculuk kariyerinin parlama noktasına getirmiş, mesleğinde zirveye taşıyabilecek bir roldur ve bu rol hiç de kolay değildir kanımca. Nitekim rol dahi olsa bu gerçekçiliğin ardında yatan, Gupse Hanım'ın kendi kişiliğinde hali hazırda mevcut bulunan "çeperi auralı destansı gelin adayının" gelinlerin efendisinin, fışkırmaya hazır halde beklemesinden midir acaba? Eğer gerçek yaşamında benim düşündüğüm gibi değilse Gupse Hanım, o zaman ayakta alkışlamak gerekmez mi bu oyunculuğu?

Hem dırdırcılık alanında herkesi sollayarak hepimizi akladı, değerimiz bir kat daha arttı, hem kendisi oyunculuk alanında ortaya muazzam kuvvetli bir karakter çıkardı, hem haftanın en yorucu günü cuma günlerimizi şenlendirdi, hem de replikleriyle bir krizden diğer gülme krizine soktu bizleri...

Gupse Özay; adının anlamı gibi kal hep, çok sevdik bizler seni..

Gülse Birsel'e teşekkür etmeden geçemeyeceğim bu durumda, çorbada haliyle fazlaca tuzu var kendisinin.. Bir Sezen Aksu hal tarzı daha mı geliyor ne? Seviniyorum böyle şeylere. Zira Gülse Birsel'in en başarılı keşiflerinden biridir Gupse Özay.

Her Yalan Dünya yazımın sonu gibi bitirmek istiyorum bu yazımı da. Gupse Özay;  Diline, sesine, nefesine, oyunculuğuna ama özellikle de "dırdırına" sağlık arkadaşım :)

Sağlıcakla kalın..

   

 
Toplam blog
: 8
: 2000
Kayıt tarihi
: 20.11.11
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Evliyim, elektrik elektronik mühendisiyim. Eviyle aşk yaşayan, mutfağına v..