Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '20

     
    Kategori
    Sinema
     

    Nuri Bilge Ceylan Filmleri

    Merhaba blog okucularım bu sizlere ilk yazım olacak.Genelde incelemelerde bulunup yorum yapmaktayım ve sizler için nacizane fikirlerimi sunuyorum.Bugün bir sinema film sitesinde Nuri Bilge Ceylan filmi izledim ve etkilendim.
     
    Kendisi bağımsız sinemaya önem veren ve bu türdeki yapımları izlemek isteyen kişilere de gerekli desteği verebilmekteyiz. Bağımsız sinemanın en önemli örneklerini ortaya koyan Nuri Bilge Ceylan odaklı yapımları da sinema severlere katkı sağlamıştır. Nuri Bilge Ceylan filmleri hakkındaki tüm bilgilerin yanı sıra, fragman ve film alternatifleri biçiminde paylaşımları ve filmlerini araştırdım.. Bağımsız sinemanın yerli ve başarılı örneklerini takip etmek isteyen kitlelere bu olanakları sunarak, Nuri Bilge Ceylan filmlerinin her birine rahatlıkla ulaşmalarını sağlayan bir film sitesi bu. Bu listemizin son derecede kapsamlı olduğunu ve başarılı yönetmenin tüm yapımlarını içerdiğini de görebiliyoruz.
     
    Başarılı yönetmen, senarist ve fotoğraf sanatçısı olan Nuri Bilge Ceylan’ın yerli sinema endüstrisine katkı sağladığı ve Dünya çapında destek gördüğü de bilinmektedir. Bu yüzden yerli sinema izleyicisinin farkında olduğu bir yönetmen olmasından ötürü, bu yönetmenin projelerine yer vermekten geri kalmadık.Nuri Bilge Ceylan filmleri doğrultusunda arayışta olanlara farklı kaynaklardan bu projeleri izleme olanaklarını ortaya koymuş. Altın Palmiye gibi ödülleri bulunan Bir Zamanlar Anadolu’da, Ahlat Ağacı ve Kış Uykusu gibi yapımların izleyicilerle buluşmalarını da an be an sağlamış. Her zaman bu filmlere olan ilginin yüksek olacağından ötürü de izleyici kitlemizden bu filmleri esirgememek adına da varlık göstermekte kararlı bir hal takınmış tebrik ediyorum gerçekten bu konuda.
     
    Nuri Bilge Ceylan’ın kaleme alarak, yönetmenliğini gerçekleştirdiği yapımlarda Anadolu insanlarının doğal yaşamlarından söz edilmektedir. Herhangi bir abartı ya da olağanüstü durumların yaşanmadığı bu yapımlarda herkes kendisinden bir parça bulabilmektedir. Bundan dolayı da  Nuri Bilge Ceylan filmleri konusunda ilgili bir hale geldiği söylenebilmektedir. Gerçekçi tavrını her filminde yansıtarak, toplumsal gelişmelere dayanmaya önem veren Nuri Bilge Ceylan’ın oldukça etkili hikayeleri içerisinde barındıran bu yapımlarına linkteki site sayesinde rahat bir biçimde erişmek mümkün olacaktır. Bu filmleri izlerken zamanın nasıl geçtiği anlaşılmayacak ve oldukça kaliteli filmler doğrultusunda ideal bir yapım seçildiği de görülebilecektir. Böylelikle fazlasıyla rağbet gören yapımlar olarak da sayılabilecektir.
     
    Kaynak site: https://ugurfilm.com/yonetmen/nuri-bilge-ceylan/
     
    Toplam blog
    : 1
    : 66
    Kayıt tarihi
    : 19.05.20
     
     

    1979 Hatay İskenderun doğumlu.2002 Dicle üniversitesi sınıf öğrt. mezunu.Şu an MEB'te öğretmen ol..