Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '19

 
Kategori
Müzik
 

Nurtobella Ritim 5

Şöyle bir yatağımızdan doğrulup pencereye doğru kollarımızı açalım. Ağzımızda dünden kalma mutluluğun kırıntısı olsun ve biz güne dahil olan her şeye kucak dolusu "GÜNAYDIN" diyelim. Uyanmanın en güzel olumlaması bu olmalı bence ve tatlı bir tebessüm dünden kalanları silip süpürmeli, mutluluk hariç...

Ben rahat durmadım ve sizin için yeni çıkan Türkçe şarkıları ve hatta adını belki de ilk defa duyduğumuz isimleri tek tek dinledim. Duygusalıyla, hareketlisiyle hepsi kulağımda farklı bir tat bıraktı. İşte karşınızda "Nurtobella Ritim 5" köşesi:

 

5. Ramazan Tetik - Dargınım

"Dargınım geçen günlerime kırgınım yüreğime
Seni her üzdüğümde ağlarım ağlarım ben sevgilim"
nakarat kısmı bu sözlerle oluşan şarkı gayet güzel, dinlenilebilir bir havası var. 

İçinde biraz pişmanlığın, biraz fark edişin habercisi var. Hani nasıl desem; Mesela sevgilinizle tartıştınız, düşününce bazı konular da haklı olsanız da onu çok kırdığınızı düşünüyorsunuz. Hemen gece bu şarkıya görgüsüyle bir video çekip, ona gönderin. Valla benden tavsiyeyi vermesi, bir deneyin derim. Şarkıyı dinlediğiniz zaman; şöyle bir sahil kenarında, elleriniz cebinizde düşüncelere boğularak yürütüyor sizi. Hemen şarkının barındırdığı o duyguları kıyafet gibi geçiyorsunuz üstünüze.

 

4. Yeşim Ayan - Dur Dünya

"Dur dünya ineceğiz artık
Bu zamanı biz seçmedik
Hayat yavaş gel e şans ver artık
Umutlar bari küsmesin"
şarkının nakarat kısmından bile belli oluyor, dünya da ki tüm kötülüklere isyankârlık.

Yeşim Ayan, şarkısında; kadınlığın, insanlığın, çocukluğun bu devir de zor olduğuna ve bunun yanında zengin, fakir ayrımının kötüce yapıldığına dikkat çekiyor. İyi mi yapıyor? Tabi ki de iyi yapıyor. Böyle şarkılar ve şarkıcılar artmalı bence. Yani dünya da yaşanılan sorunlara sessiz kalmayan, gözünü kulağını kapatıp "Aman banane" demeyen insanlar lazım bize. Elinde ki sanatı kullanarak dünya da yaşanılanlara güzel bir dikkat çekmiş. Şarkı tam bir yaşanılanlara verdiğimiz "Yeter artık be" tepkisinin uzun versiyonu tarzında. Dinlediğiniz zaman hemen isyana, asiliğe başlıyorsunuz.
 

3. Melisa Uzunarslan - Tanıdığım En Güzel Deli:

"Tanıdığım en güzel deliydin
Bana güzel en gülen deliydin
Tanıdığım en güzel deliydin gittin."

Bana biraz bir Özlem Tekin şarkısı havasında geldi. Ama Melisa Uzunarslan'ın da kendine göre bir tarzı var tabi. Bu şarkıyı böyle gece ışıkları kapaları bir oda da, yere çökmüş, dizlerine karnına doğru çekmiş bir şekilde kulaklıkla dinleyeceksin ya da otobüs camına başını dayayıp gözlerini hayallere daldırırken. İşte o zaman bu şarkının yeme de yanında yat.
 

2. Reçber - Bir Ara Bir Sor:

"Bir ara bir sor
Bunun nesi zor
Hadi bekliyorum dönmeni
Ne olur"

Yahu bu şarkıların çoğu hep acıyı mı tattırır? Reçber şarkıyı söylerken bir yandan da şarkıyı yaşatıyor size. Damarlarınıza kadar işliyor her bir kelimesini. Gecenin en karanlığında aç bu şarkıyı, göz yaşlarını da çıkar kabuğundan dert ortağınmış gibi dinle.

 

1. Nisan Nicole Rona - Aşk Adamı Yaralar:

"Aşk yaralar, aşk paralar
Aşk acıtır ama yalnızlık yaralar"

bu şarkı tam eskiler havasında. Eline al çayını, köy plağına bu şarkıyı keyifle ve tüm duygularınla dinle. Nisan Nicole Rona, o kadar güzel dile getirmiş ki, tam bir taş plak şarkısı olmuş. Diğerlerini bilmem ama bu şarkıyı kesin yalnız dinleyeceksin. Yalnız dinleyeceksin ki tüm çıplaklığıyla duyguların serilsin önüne. Arka fon da bu şarkının eşliğinde ve güzel bir gece manzarasında ne şiirler gelir şair olanın aklına. Anlatamam.


Ve geldik köşemizin sonuna. Yeni bir köşe de, yenilerle buluşmak dileğiyle. Unutmayın ki; Her şarkı farklı tarzlarla, farklı sözlerle bize aynı duyguları yaşatır. Bu yüzden kulaklık hiç düşmesin...

 

 
Toplam blog
: 17
: 136
Kayıt tarihi
: 29.07.18
 
 

İçinden geçenleri, dilinin ucuna düşenleri kalemine anlatıyor. O da yazıyor. ..