Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '10

 
Kategori
İnançlar
 

O (S.A.V.), örnek bir rehber, örnek bir muallimdi...

O (S.A.V.), örnek bir rehber, örnek bir muallimdi...
 

Salat ve selam O (S.A.V.)'na, aline ve ashabına olsun...


Allah-u Teala’nın “Habibim” diyerek nida ettiği, Fahr-i Kainat Önderimiz, Biricik Sevgilimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammedi-nil Mustafa (S.A.V.), tüm insanlık için örnek alınabilecek en iyi “rehber” ve aynı zamanda vayhedilen emir ve yasakları ümmetine en iyi bir şekilde öğreten kusursuz bir “muallim”di. Hata yapan ümmetini gördüğünde “Bana ne oluyor ki, sizi böyle görüyorum” diyerek kusuru talebesinde aramak yerine önce kendinde arayan örnek bir muallim...

Kulluk görevini hakkıyla yerine getirebilmek, dünya ve ahiret saadetine nail olabilmek için, Allah-u Teala’nın Kelamullahı olan ve içinde ilahi emir ve yasakların açıkça ifade bulunduğu Kur’an-ı Kerim’in bütün hükümlerini bilmek, kabul etmek ve onlara gücümüz nispetinde uymak gerekmektedir.

Kur’an-ı Kerimin doğru şekilde anlaşılıp uygulanabilmesi için ise ancak ve ancak Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Sünnet-i Seniyyesinin öğrenilip, yaşanmasına bağlıdır. Çünkü, Allah-u Teala’nın Habibi, her haliyle tefsir olunmuş bir Kur’an ve yaşayan bir İslam’dır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in sünnetine itaat zaruridir. Allah-u Teala Ayet-i Kerimesinde; “Kim Rasule itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, Seni onların başına bekçi olarak göndermedik” (1) açıkça beyan buyurmuş ve Resulüne itaatin aynı zamanda Allah’a itaate denk olduğunu biz kullarına haber vermiştir.

Allah-u Teala Ayet-i Kerimesinde; “De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın” (2) buyurmaktadır.

Bir başka Ayet-i Kerimesinde ise; “O (Peygamber), nefsinin arzu ve istekleri doğrultusunda konuşmaz. O’nun söyledikleri kendisine vahy edilenlerden başka bir şey değildir” (3) buyurmaktadır.

Bir tarafta Allah-u Teala’nın ayetleri apaçık ortada iken, diğer tarafta bazı güruhlar, Hadis-i Şerifleri ve Sünnet-i Senniyyeyi yok saymaya ve reddetmeye kalkıyorlar. Halbuki apaçık ortadadır ki, sünnetin reddedilmesi, bir anlamda Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in red olunması manasına gelmektedir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’in ayetleri de o mübarek lisandan çıkmaktadır, kaynağı yine ilahi olan hadis-i şerifler de, nasıl olur da, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in Kur’an-ı Kerim’den olduğunu söylediği söze itibar edilirde, o ayet-i kerimeyi açıklayan diğer söz (hadis-i şerif) ve davranışlara (sünnet-i seniyye) itibar edilmez.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in din adına söyledikleri, Allah-u Teala’nın İslam dini adına söylemesini emrettikleridir. Bunlarda ancak itaat olunmak üzere gönderilmiştir. Nitekim Allah-u Teala bir Ayet-i Kerimesinde; “ Rasul size neyi verdiyse, onu alın! Neyi yasakladıysa, ondan da kaçının” (4) buyurmaktadır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.), sadece Rasul ve kul değil, aynı zamanda bir komutan, bir devlet adamı, bir eş, bir baba, bir dede, bir komşu, bir dost vs... idi. Bizler hangi pozisyonda olursak olalım, hangi durumda bulunursak bulunalım Peygamber Efendimiz (S.A.V.), bizler için noksansız bir örnektir.

Rabbim; cümlemize Fahr-i Kainat Önderimiz, Biricik Sevgilimiz, Peygamberimiz Hz.Muhammedi-nil Mustafa (S.A.V.)’in Sünnet-i Seniyyesi üzerine bir yaşam idame ettirmeyi ve nihayetinde şefaatlerine ulaşıp, Firdevs-i Ala’da Cemalullahı seyreylemeyi nasip eylesin İnşaallah...



DİPNOTLAR:
1- Kur’an-ı Kerim, Nisa Suresi, Ayet No: 80.
2- Kur’an-ı Kerim, Al-i İmran Suresi, Ayet No: 31.
3- Kur’an-ı Kerim, Necm Suresi, Ayet No:3-4.
4- Kur’an-ı Kerim, Haşr Suresi, Ayet No:7.

 
Toplam blog
: 108
: 2366
Kayıt tarihi
: 05.04.08
 
 

1972 Haziranında  Eskişehir'de doğdum. Edirne'de ikamet ediyorum. Duygu ve düşüncelerimi yazıya d..