Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

O Vali'nin, Bir "Özür" Borcu Var !

O  Vali'nin, Bir  "Özür" Borcu Var !
 

Başkan Cemal Akın.


 

 

Bartın’da çeşitli branşlarda ne kadar lise varsa, hepsi bir araya toplandı, düzenlenen hafta sonu müşterek sergiler birlikte gezildi. Sergiler şerefine de  tertiplenen törende, yabancı müzisyenler konser vererek alkışlandı. Başkan Akın da emeğe geçenlere teşekkür ederken, yabancı konuklara da bir yemek verdi. Birlikte resim çektirerek “Ayın Centilmen Başkanı” seçildi. 

Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında gelen  yabancı öğrencilere verilen yemekte konuşan Başkan Akın, misafirlere Bartın ile ilgili bilgiler verdi. Bartın Belediyesi’nin de “Sosyal Becerilerin Mesleki Eğitim İle Bütünleştirilmesi“ konusunda faaliyetler gösterdiğini anlatan Akın, yapılan çalışmalardan örnekler verdi.

Lise Müdürü İlkay Başoğlu da yaptığı konuşmada etkinliklerine destek veren Başkan Akın’a teşekkür etti.

Bu sıralar Bartın’da gözle görülür faaliyetler var. Bir yanda  Çilekler için festival hazırlığı sürerken, öte yandan da sessiz sedasız tayin olduğu Ankara’ya gitme hazırlığında olan Vali Savur’un “Veda” ziyaretleri var.  Bu arada da, yeni vali Ali Çınar da, merak edilenlerin arasındaydı.

Şu talihsizliğe bakın ki, Vali Savur geldi geleli, “Hoş geldin” ziyaretlerinden kurtulamazken, şimdi de “Güle güle” veda sahnelerinden başını alamıyor. Kendileri nerede hata yaptı ? Niçin kızağa alındı? Söyleyelim.  “ Teftiş gözlüklerini  çıkarmadan, valiliğe soyundu.” Bütün mesele budur. Her şeye o gözlüklerle baktı. İspatladı ki, kendisinden iyi müfettiş olur. Zaten Başmüfettişlikten gelmişti. Ne yazık ki, “Kasabanın kovboyu” hallerine girdi.

Aynı Vali, “Bartın’ı kimse tanımıyor” derken, ipin ucunu kaçırınca, bir anda basında flaş haber olarak anılmasıyle birlikte, “Bartın, böylece  tanınmış” oldu. Ama biraz acımtırak oldu. Bir bakıma da yazık oldu. Zira Vali, Bartın’ın o canım baharını göremeden gidiyor. İçinde ukde kalmıştır.

Sorduk, soruşturduk. Kendisini alt eden basına bir yemek veriyormuş giderayak. Ankara’lara gidip Bartın M. Vekili Yalçınkaya’yı ziyaret ederek veda etmiş. Valinin Bartın’da, aynı Yalçınkaya’nın “Boynuna sarılarak” çekilmiş pozu, unutulmamıştı.  (Alttaki resim )

 

Ve yine soruşturduk ki, vali, arkasına bakmadan gidiyormuş. Yani  şöyle bir dönüp de, borcunu eda etmeden gidiyormuş. Bartın’a olan özür borcunu unutarak gider mi? Bartın ve Bartınlılardan özür dilemesi bekleniyor valinin. Onu da, ”bu günkü”  basına veda yemeğinde göreceğiz.!

Öte yandan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Antika Müzik Evi organizasyonunda düzenlenen konseri izledi. Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen Christina Sandsengen ve Olga Kiveeva’nın konserini Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ile birlikte izleyen Başkan Akın, konser sonunda yaptığı konuşmada organizasyonu düzenleyen Serdaim Erduran’a teşekkür etti.

Antika Müzik evi’nin başarılı organizasyonlar ile Bartınlılara müzik ziyafeti sunduğunu belirten Başkan Akın, Bartın Belediyesi’nin de bu etkinlikleri desteklediğini ifade etti.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..