Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

O belge

Bu gün TRT haberi izledim. Sipiker, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Camilerimizi ahır yaptılar işte belgesi" diye CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarını cürüttüğünü keyifle söyledi. Bu haberden memnun olduğunu hisettirdi. Taraf olmaması gerekirken taraf olmuştu. Hiç bir iktidar döneminde böylesi bir taraf tutma olmamıştı ulusal kanalımızda. Yazık; oysa o belgenin ne olduğu, Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in  yazısıyla ortaya çıktı. 20 nisan 1936  tarihli Cumhuriyet gazetesi Camilerimiz ahır yapılmış diye haber yapmış. O haberi başbakanımız belge diye açıkladı.

Camimizin ahır olarak kullanıldığı doğru, olayı cumhuriyet gazetesine veren ve olayı ortaya çıkaran İzmir müze Md. Osmanlı döneminde ve işgal döneminde olayın geçtiği yerde nüfusun %60-70'i rum. İşgal yıllarında Türk nüfus göçüyor. Rum'larda camimizi ahır olarak kullanıyor. Kurtuluş savaşı bittikden sonra müze Md. olayı ortaya çıkarıyor. Camilerimizi ahır yaptı diye suçlanan CHP ve ATA'mız 1936 da camiyi tamir ettirip tekrar açıyorlar.

Dini duygularımızı kullanarak ATA'mıza ve onu sevenlere saldırıp dinsizlikle suclayanlar, bilinizki ATA'mızda, sevenleride sizler kadar müslüman, sizler kadar dindardır. Yanlız sizler kadar kindar değildir.

 
Toplam blog
: 11
: 81
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

İlgi alanlarım siyaset  ve güncel konular.  ..