Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

O biiir cesur yürek

O biiir cesur yürek
 

Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesi ''Galatasaray.org'', dün, en yüksek ikinci ziyaret rakamına ulaştı.

Sarı-kırmızılı kulüpten verilen bilgiye göre, dün açıklanan ''Yeni Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz'' haberinden sonra toplam 512 bin 379 kere girilen resmi site, daha önce 27 Ağustos 2008 tarihinde Milan Baros'un transferinin açıklaması nedeniyle 594 bin kez ziyaret edilmişti.

Galatasaray, efsane kaptan Bülent Korkmaz'la sözleşme imzaladı. İşte geçmişten bugüne Cengâver Bülent..

O doğuştan Cengaver.. O Doğuştan Cesur..
Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş.
Adını futbolunun karakteri yapmış..
Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar..
Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş..
Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş..

24 Kasım 1968’te doğan Bülent Korkmaz, Galatasaray’a ilk adımını 1983’te 15 yaşındayken attı. 1984 -85 sezonunda Mustafa Denizli tarafından A takım kadrosuna alındı. 2004 -05 sezonunun sonuna kadar aralıksız 20 yıl sarı-kırmızılı forma giyen Bülent Korkmaz; 8 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık ve 6 TSYD Kupası’nın yanı sıra UEFA ve Süper Kupa zaferlerine imzasını attı. 2004 -05 sezonunda jübilesi yapılmadan kulüpten ayrıldı.

1990- 2005 yılları arasında 102 kez Milli formayı giyme ve kaptanlığını yapma başarısını yakalayan Bülent Korkmaz, aktif futbolculuğuna son verdikten sonra sırasıyla Kayseri Erciyes, Gençlerbirliği ve Bursaspor’da antrenör olarak görev aldı. Kariyerinin ilk yıllında K.Erciyes’e oynattığı başarılı futbolla övgüler aldı.

Yuvaya dönmekten çok mutlu olduğu gözlenen Cesur Yürek, “ Takımın ligdeki şansının da devam ettiğini belirterek, en iyi yerli oyuncular Galatasaray'da. Benim oyun tarzım ve kurallarım da farklıdır. Her maçı kazanmak adına oynamak zorundayız. Galatasaray takımı her zaman kazanmaya oynar. Bunun için gayret göstereceğiz ve çalışacağız. Kaybedilmiş bir şey yok, geçmişte de bunların örnekleri var” ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz, futbol hayatında dünyanın en iyi stoperlerinden biri olmayı başarmıştı. Futbolculuğundaki hırçınlığını ve pes etmeyen karakterini teknik direktör olarak yansıtırsa çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..