Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Mizah
 

O bir halk kahramanı, halktan biri.. (Adıyaman)

O bir halk kahramanı, halktan biri.. (Adıyaman)
 

Aşağıda anlatacağım kahramanı bir çizgi roman ya da karikatür benzeri bir şekilde hayata geçirmeyi planlıyorum. Ama bundan önce ana hikayeyi sizinle paylaşmak istedim. Lütfen yorumlarınızı ve "şu şöyle olamaz mı" şeklinde önerilerinizi esirgemeyin.

Yaman Özsoylu, 17 yaşında sıradan bir gençti. Lise 4 öğrencisiydi. Babası AbdurrahMan ve annesi LeMan çok fakir olduğu için Yaman, geceleri bir kola fabrikasında part-time çalışıyordu.
Sıradan bir geceydi. Patronu Yaman'ı yanına çağırıp anahtarı verdi ve temizliği bitirdikten sonra dükkanı kitleyip gitmesini söyledi. Yaman da anahtarı alıp işine devam etti. Ama patronu gittikten biraz sonra süpürgesi kırıldı. Yaman da etrafta kendine yeni bir süpürge aramaya başladı. Daha önce hiç girmediği bir odaya girdi ve bir şişe kola gördü karşısında. Çok da susamıştı Yaman. Bir şişe kola içse kimsenin umrunda olmaz diye düşündü ve alıp koladan bir yudum içti. İçtikten sonra şişeyi çevirdi ve şişenin altında 0000001 yazdığını gördü. Bu o aranan bir numaralı şişe olmalıydı. İşten kovulmamak için içtiği şişedeki kolanın üstüne biraz su doldurdu ve ağzını kapayıp aldığı yere geri koydu. Bişrazının içilmiş olduğu hiç belli olmuyordu artık. Aceleyle etrafı temizleyip evine geri döndü.

O gece mide bulantısı ve baş dönmesi yüzünden uyuyamadı. Ertesi gün hemen iyileşince içtiği antibiyotikler işe yaradı sandı Yaman. Ama tesadüfen farketti ki o artık özel güçlere sahip bir süper kahraman olmuştu. Bu yeteneklerle sevgilisi AsuMan'a hava atabilmeyi amaçlıyordu, ama bir sorumluluğu vardı bu yeteneklerin. Halk yararına kullanmalıydı yeteneklerini. Önce kendine bir isim bulmalıydı. Nüfus cüzdanını çıkardı ve "Adı : Yaman", "Doğum Yeri: Adıyaman" kısımlarını görünce kararını verdi; ismi AdıyaMan olmalıydı. Bir de elbise tasarladı kendine evdeki eski kumaşlardan. Pembe pelerini vedar taytıyla tam bir süper kahraman olmuştu işte.

Savunun kötüler, AdıyaMan geliyor...

Ek:
İlerleyen bölümlerde bir de düşmanı ortaya çıkacak AdıyaMan'ın. İnsanların düşlerini çalıp onlarla beslenen bir karakter olacak. Adı; DüşMan...

 
Toplam blog
: 69
: 1239
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

1990 Kasım 14 doğumluyum... Üniversiteye hazırlanmaktayım. Oldukça sık yazarım; şiir ya da deneme be..