Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

O doktorun ölümü

O doktorun ölümü
 

Ersin Arslan, mekanı Cennet olsun...


Bir kaç gün önce Gaziantep’te devlet hastanesinde bir doktor, hasta yakını tarafından öldürüldü. Doktorun öldürülmesine sebep ise; yaklaşık on beş gün önce ölen 85 yaşındaki dedenin ölümünü devlete bildirmesi.

85 yaşındaki dedenin 650- TL olan bakım maaşını devletten alabilmek için, doktordan dedelerinin hala yaşıyor gösterilmesi istemişler. Bu isteklerini yerine getirmeyen koskoca bir doktoru bıçaklayarak öldürdüler.

Bu öldürülmeye tepki olarak ta, bugün tüm kamu kurumlarında sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sadece acil servisler ve acil bakıma muhtaç olan bölümler çalıştı, o kadar.

Ne kadar acı bir olay, adamlar devletten hırsızlık yapıyor, bu hırsızlığı gören doktor susmadığı için öldürülüyor. Olayın kötü yanı ise, doktorun bu gelişmeyi hastane başhekimliğine bildirmesi, ama bu korunma talebi ret edilme ile sonuçlanmış. 

Her ne olursa olsun, eminim ki bu ölümün sebebi saçma sapan bir şey ve bu yüzden bir hayat söndü. Ölen o doktor, mesleğinde o duruma gelmek için okudu eğitim aldı ne kadar çok çabaladı uğraştı ama bir bilinçsizliğin bilgisizliğin cahilliğin kurbanı olup gitti. Kim bilir aşkla sevgiyle o mesleği yapmak için ne kadar çok uğraşmıştı. Üstelik evliymiş ve karısı da üç aylık hamileymiş, altı ay sonra bir bebeği olacakmış. Şimdi o c,inayetin o dul kalan eşin ve o bebeğin 

Sağlık sisteminin eksikliği, bunun yanında bilgisiz bilinçsiz cahil vatandaş eşittir bir can. Lafa gelince; Müslüman’ız, Allah’ı Peygamberlerini kitaplarını severiz sayarız saygı duyarız, ama gereği olan en ufak bir ayrıntıyı unuturuz, vicdan.

Ben hastanelerden doktorlardan defalarca darbe yemiş bir kişiyim…
1996 yılında beyin kanaması geçirdiğimi anlayamayan bir acil servis doktoru sayesinde engelliyim, acil servisten başka hastaneye ambulansla sevk edilmediğim için engelliyim, aynı  Mr filmime dört ayrı karar veren dört beyin cerrahı ile karşı karşıya geldiğim için engelliyim, yeterli derecede fizik tedavi egzersiz tedavi alamadığım için engelliyim, üç yıl önce bir acil servis doktorunun bilinçsizce bana bilgi vermeden kullanmamı istediği ilaç yüzünden mide kanaması geçirmiş Ülser hastalığı sahibi olmuş acı çeken bir engelliyim, eve çağırdığım ambulansın doktorunun “senin bir şeyin yok” diyerek bakımımı düzgün yapmaması sonucu acil servise gittiğinde mide kanaması geçirdiğini öğrenen bir engelliyim. Sağlıkla bu kadar çok sorun yaşayan bir kişi, eğer başka ülkede olsaydı, hakkı olanı aldığında devletini iflas ettirirdi.

Başımdan o kadar olay geçtikten sonra bile hala bir doktorun öldürülmesini hazmedemeyen bir kişiyim. Doktorlardan defalarca darbe yemiş biri olarak, bir insanın hayatı almak bu kadar kolay olmamalı ve can alma konusunda taktiri bir insan veremez.

O değil, bu olay konusunda, sağlık bakanı Recep Akdağ; “hastanelerimizde kameraları artırıp güvenlik tedbirleri artıracağız” dedi. Sorun güvenlik değil ki, sorun vatandaşın bilgisiz bilinçsiz oluşu, eğitimsiz oluşu, fakir oluşu.

Sanıyorum ki hayatını kaybeden o doktor, hasta yakınlarının isteğini yerine getirseydi, hem vicdanı olarak rahat edemezdi hem de olanlara göz yummak için okumadığının farkındaydı.

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..