Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

O gece türkü gecesiydi. O hafta turizm haftasıydı

O gece türkü gecesiydi. O hafta turizm haftasıydı
 

TÜRKÜ GECESİ'NDE SAHNE


TÜRKÜ GECESİ’NDE  

Nabide Kılınç. Gizemli Bir Söyleşi 

Türküler köy türküleri, köy havalarını yaktılar bize. Türküleri dinlettiler. Türküler yanık bir sevdayı işler. Türküler bizim türkülerimiz . Yürekteki aşk ateşini yakar. Türküleri sevdirdiler, bize. Türkülerimiz özümüz . Türkülerimiz sözümüz. Sazımız türkülerimiz. Sazın telinden yüreğimize dokunan türkülerimiz. Ahh şu türküler köy türküleri. Bizim Türkülerimiz…  

Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne doğru giriyoruz. Çoktan arabalar dolmuş alana. Gelmiş. İnsanlar kalabalık. Diyoruz ki, şu Muğla Kültürü, sanatı çok seviyor ve çok alışık sanattan ayrı kalamıyor. Şu Muğla’nın dağlarında kekik kokar, köylerinde türkü yakılır, insanları türkü çığırır. Ovalarında yemyeşil ekinler ekilir, büyür. Başak olur. Şu Muğla’da zeybekler, türküler çalınır. Oynanır , söylenir.  

Böylesine bir geceydi yaşanan. Türkü geceleri. Türkü gecesi “ Hasan Bıçak anısına düzenlenmiş. 2. Si gerçekleştirildi. O gece, neden Türkü Gecesi oldu? O hafta Turizm haftasıydı. Muğla’da özlenen bir şey vardır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla ‘da gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetler buluşmalı, kucaklanmalıdır.  

Galiba böyle bir ilki başlattı İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer beyefendi. Diyordu ki, farkındalık yaratmak gerekti bu haftada. Böylesine çeşitli etkinliklerle Muğla’da gerçekleştiriyoruz. Yayla kültürü ile ilgili söyleşiler yapıldı. Turizm çeşitliliği ile ilgili paneller yapıldı. diye bahsetti, o gece.  

Salon doluydu. İzleyenler alkışlarını eksik etmediler, o akşam. Muğla Sanatseverler derneği Başkanı Sadettin Özbek ve Saz ekibi ve sanatçıları ülkenin değişik yörelerinden türküleri derleyerek , sahnede okudular.  

Kimler okumadı ki Zafer Kabar, İhsan özgen, Mehmet Ali Kırlı ve isimlerini anımsayamadıklarım, dostlar, türkü dostları. Türkü Gecesi’ydi , o gece. Herkes mutluydu, herkes şendi, o gece. Böylesine bir etkinlik insanların görmek istedikleri şeylerdi.  

Sadettin Özbek sanat için çok şey üretmekte ancak o, çalışmalarında yaklaşık yalnız kalmakta, bir hayli yorulmaktadır. Ancak, onun sanatçı ruhu ve karakteri onu çeşitli programları dile getirmesine ve dostları ile izleyenlere yaşatmayı yorulmadan sürdürmektedir.  

Evet, daha başka ne çalışmalar çıkacaktır. Neler yapılacaktır? Elbette çok şeyler vardır yolculukta , ancak bu kadar yürünebilmektedir. Ve çok şey üretmektedir Sadettin bey, çok program için yorulmuştur ama, Muğla’yı sanattan yoksun bırakmamıştır. Dostları ile kendisini kutluyoruz...  

O Türkü Gecesi muhteşem ve kalabalıktı, herkes heyecanlı, yüzler gülmekteydi. Sahne doluydu sazlar, tıngırtılar, insanlar, ışıklar, türküler….  

O gece Türkü Gecesi’ydi…  

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..