Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Teknoloji
 

O-LED TV nedir?

O-LED TV nedir?
 

Televizyon sektörü teknolojinin gelişmesi ile beraber sürekli yenileniyor. Tüplü televizyonlar raflara kaldırılmaya başlandı bile. Futbol maçlarının keyfi dev ekran televizyonlarda bir başka oluyor. Çok yakın zamanda Plasma televizyonlar da teknolojinin hızla geliştiği çağımızda geçmiş zaman ürünleri olacaklar. O-LED teknolojinin kullanıldığı televizyonlar bunların yerini alacaklar. Gerçeğe yakın görüntüler ile evde filim veya belgesel izlemek çok keyifli olacak.

O-LED (organic light emitting diode) Türkçe karşılığı "organik - ışık yayan diyot".

Enerji açığa çıkarma gücüne sahip elektro ışıldama katmanı organik bir filim ile kaplıdır. Bu katman çok parçalı bir madde içerir ve bu çok parçalı madde ortaya çıkan uygun organik bileşenlere izin verir. Bunlar yazılım teriminde, satırlarda ve kolonlarda basit yazma işlemi ile düz iletken üzerinde gömülü olarak tutulurlar. Sonuçta piksellerden oluşan matriks farklı renklerdeki ışığı yayabilir. Bu teknoloji televizyon ve bilgisayar ekranlarında, PDA'larda kullanılabilir. O-LED genel ışık aydınlatmaları için ışık kaynaklarında da kullanılabilir. O-LED'ler inorganik LED'lerden alan bazında daha küçük ışık yayarlar. Genellikle nokta ışık kaynakları için tasarlanmışlardır.

O-LED'in ekran açısından klasik LCD üzerindeki en önemli avantajı işlevsel olarak arka plan ışığa ihtiyaç duymamasıdır. LCD'lerden çok daha az güce ihtiyaç duyarlar. Çünkü arka plan ışığa gerek yoktur ve O-LED ekranı LCD ekranından çok ince olabilir.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..