Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

O maddeler orada aksesuar mı?

O maddeler orada aksesuar mı?
 

Google`dan aldim.


Millet ile devlet bir bütündur, millet olmasa devlet, devlet olmasa o devletin milleti olmaz. Gelin görünki bizde devlet milletini, millet devletini kandırmayı kendine gorev adletmistir. Turkiye Cumhuriyeti Anayasası üzerinden değerlendirme yapacağım. Konuyu biraz açacak olursak, Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetciliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir diye yazar ama Türkiye hiçbir zaman hukuk devleti (madde 2) olamamistir. Demokrasi Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icerisine hicbir zaman ugramamistir. Sosyal yapi korunamayip, vatandaslar arasinda kabul edilemeyecek, ekonomik dengesizlikler yaratilmasina goz yumulmustur. Issizlik orani bunun gostergesidir. Vergi sistemindeki adaletsizlik esnaf sinifinin tasviyesine sebep olmustur.

(madde 5) Devletin temel amac ve gorevleri, Turk milletinin bagimsizligini ve butunlugunu, ulkenin bolunmezligini, Cumhuriyet ve demokrasiyi korumak, kisilerin ve toplumun refah, huzur ve mutlulugunu saglamak, kisinin temel hak ve hurriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bagdasmayacak surette sinirlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldirmaya, insanin maddi ve manevi varliginin gelismesi icin gerekli sartlari hazirlamaya calismaktir. Anayasanin besinci maddesi boyle diyor ama gercekler bunun tam tersini gosteriyor. Yargilanmayi bekleyen yuzlerce insan hangi amacla tutuklu bulunduklarini bilmedikleri halde cezaevlerinde tutuluyorlar. Milletin tarikatlara yakin olmamasi halinde yasam sansi olmayisi hangi bagimsizligin gostergesidir. Yargiya yapilan baski ve yarginin siyasetin emrine girmesi hangi sosyal hukuk ve adalet ilkeleriyle bagdastirilabilinir.

(madde 6) Egemenlik, kayitsiz sartsiz Milletindir. Turk milleti egemenligini, Anayasanin koydugu esaslara gore, yetkili organlari eliyle kullanir. Egemenligin kullanilmasi, hicbir surette hicbir kisiye, zumreye veya sinifa birakilamaz. Hicbir kimse veya organ, kaynagini Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz. Egemenlik hicbir zaman millete gecmemistir. Siyasilerin uzerinde mutabik kaldiklari secim sistemi ve partiler yasasina gore egemenlik herzaman sayilari sinirli capsiz politikacilarin elinde olmustur.

(madde 10 ek fikra: 7/5/2004-5170/1 md) Kadinlar ve erkekler esit haklara sahiptir. Devlet, bu esitligin yasama gecirilmesi ile yukumludur. Yuce meclisin catisi altina bakarsaniz bu esitligi daha iyi farkedersiniz. Sokaklarda taciz ve tecavuze ugrayan, yasamlarina son verilen kadinlarin sayilarinin fazla olmasi bu gercegi daha fazla gozler onune sermektedir.

(madde 10) Hicbir kisiye, aileye, zumreye veya sinifa imtiyaz saglanamaz. Dun siradan vatandas iken bugun trilyoner olan kisilerin vaziyetlerini izah etmenin bir yolu olmali.

(madde 20) Herkes ozel hayatina ve aile hayatina saygi gosterilmesini isteme hakkina sahiptir. Ozel hayatin ve aile hayatinin gizliligine dokunulamaz. Tum Turk halki fislenmis durumda.

(madde 22 Degisik: 3/10/2001-4709/7 md.) Herkes, haberlesme hurriyetine sahiptir. Haberlesmenin gizliligi esastir. Millet korkudan telefon ile gorusemez oldu.

Turkiye Cumhuriyenin Anayasasinda bu maddeler yazmaktadir, millet yurulukteki bu maddelere ragmen goz gore gore kandirilmaktadir.

Millette ev alirken, araba alirken yetkili kurumlara aldigi menkul yada gayrimenkulun bedelini daha dusuk gosterip daha az vergi odeyerek kendi devletini kandirmaktadir. Devlet arazisini gasp edip, devletin elektrigini suyunu bedava tuketmektedir. Bu karsilikli aldatmaca taraflarin birbirlerinden sikatyetci olamamalarindan dolayi gidebildigi yere kadar gidecektir. Kayit disi ekonominin buyuklugu devletin milletine hakim olamadigini gosterir.

Parantez icinde yazmis oldugum numaralar Turkiye Cumhuriyetinin anayasasinin maddelerini icerir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...