Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '15

 
Kategori
Haber
 

O mühür söküldü, böylelikle de, "Perşembenin gelişi, Çarşamba'dan " belli oldu.

O mühür söküldü, böylelikle de,  "Perşembenin gelişi, Çarşamba'dan " belli oldu.
 

Yayınımızla katkıda bulunmuştuk.


 

 

“Çalışan Gazeteciler Günü”nün kutlandığı gün, Samsunun Çarşamba İlçesinde AKP’li Belediye başkanının gazabına uğrayarak “ruhsatsız” gerekçesiyle Ekspres Haber Gazetesi Matbaasının mühürlenmesinin üzerine olay tepki toplamış, Türkiye. Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel yaptığı açıklamada, “Abdülhamit  hortlatıldı demişti.

Milliyet Blog yazarı olarak, yukarıdaki  blog küpürü sayfamızda biz de aynı tepkiyi vererek  başkana hitaben “ Sıkıysa,  ruhsatsız kaçak Ak Saray’ı da git kapat bakalım” demiştik

Haber Exspres Gazetesinin mühürleme olayının ardından Gazete  Samsun 1. İdare Mahkemesine giderek yürütmenin durdurulması davası açmış ve ertesi gün kararı alarak dün sabah belediye başkanlığına teslim etti.  Belediye başkanlığı’na kararı teslim eden gazete yetkilileri, abıta ekiplerini beklemeye başladı. Zabıta ekipleri gün içerisinde sessiz sedasız bir şekilde gelerek kendilerince ve bizzat Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'in nezaretinde takılan Mühür belediye ekiplerince sessiz sedasız söküldü ve durum  telefonla Şeker' e bildirildi.  

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, adaletin doğru karar vereceğini, özgür basınının hiçbir şekilde engellenemeyeceğini dile getirdi.

Başkan İsmail Temiz baskı makinesinin yanında yaptığı konuşmasında,  “Bu matbaa ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. 10 Ocak tarihinde Yargıtay kararını emsal göstererek, hukuksuzca yapılan mühürlemeyi söktük. Makineyi çalıştırdık. Ama belediye o kadar hızlı çalıştı ki, iplikle taktığı mührü ikinci kez çelik telle bağladı. Biz bu sırada hukuk mücadelemizi başlattık. Gazetelerin yayın yapan bir kurum olduğunu, yayınlarının aksayamayacağını belirttik. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi.” Dedi.

Ayrıca,  konuyle ilgili “BLOG” haberimizi, Samsun Çarşambadaki Ekspres Haber Gazetesi, dünkü sayında aynen  yayınladı.

                                                  BLOG MİLLİYET'DE, HABERİ BÖYLE VERMİŞTİK.

 

KAPIISINA ÇARŞAMBA BELEDİYESİNCE MÜHÜR VURULAN EKSPRES HABER GAZETESİ, BİZİM BLOG HABERİNİ, SAYFALARINA VE GAZETESİNE,YUKARIDAKİ GİBİ BÖYLE YANSITTI

VE GAZETE, İŞYERİ RUHSATSIZ DİYE BÖYLE MÜHÜRLENMİŞTİ  İLKTEN. ŞİMDİ MAHKEME, O MÜHRÜ SÖKTÜRDÜ.GAZETE BASKISINA BAŞLADI. HABERİ HALK TV DE UZUN UZUN VERMİŞTİ.

 

İŞTE O MÜHÜR. TÜRLÜ SEBEPLERLE İŞYERİ RUHSATI, BELEDİYE  KANUNLARINA GÖRE ALINMAMIŞ, GECİKMİŞ OLABİLİR. BASININ BU ŞEKİLDE KANUNLARA DAYANARAK SUSTURULMASI, KAPISINA KİLİT VURULMASI, İNSANİ VE BASIN DEĞERLERİ BAKIMINDAN MÜHÜRLENMEYE VARACAAK KADAR GÖRENEKTEN VE İNSANCILLIKTAN UZAK OLARAK  KAPISINA MÜHÜR VURULMASI MI GEREKİYORMUYDU. UFACIK BİR İLÇEDE KOPARILAN BU FIRTINA,  BASIN ÖZGÜRRRRRRRRRRLÜĞÜNE ZARAR VERMEZ MİYDİ? BİRBELEDİYENİ,N İZ'ANI VE ÇALIŞMA DÜSTURU BU MU OLMALIYDI? ÖRT Kİ, ÖLEM!

İŞTE NETİCESİ DE BU OLDU

MÜHÜR SÖKÜLDÜKTEN SONRA GAZETE ÇALIŞANLARI, TOPLUCA BİR ARADA

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..