Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

O'nun yolunda sonsuza dek

O'nun yolunda sonsuza dek
 

Bugün bildiğiniz üzere iki cihan güneşi Hz. Peygamberimizin dünyaya gelişinin yeni bir yıldönümü.

Dünyanın onun ışığıyla aydınlandığı, aydınlanmanın da ötesinde bir nura boğulduğu gün bugün.

Birileri onu bugün ısrarla yanlış tanıtmakta ve kendi sakat görüşlerine zemin hazırlamakta.
Ancak Hz Peygamber her davranışıyla bütün insanlığa örnek olacak kadar büyük bir yaşam sürmüştür.

O binlerce yıldır insanlığın hasretini çektiği İDEAL İNSAN'ın yeryüzünde vücuda bürünmüş şekliydi.

Eşine karşı son derece nazik ve saygılı bir koca, çocuklarına karşı sevgi ve şefkatten ayrılmayan bir baba , torunlarına karşı sevgisini hiç çekinmeden gösteren bir dede , doğruluğundan asla şüphe edilmeyen bir arkadaş, savaş kurallarını değiştiren eşsiz bir komutan. Bütün insanlığı Hak yola doğru yola çağıran bir peygamber...

'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' diyecek kadar sosyal yardımlaşmaya ve dayanışmaya önem veren Hz. peygamberi ve uygulamalarını bugün birileri nedense çağdışılık ve yobazlık olarak algılamaktadır.

'İşçinin hakkını alnının teri kurumadan veriniz' diyecek kadar emeğe saygılı , işgücüne önem veren bir insanı nasıl olur da haksız değerlendirmelerle gericiliğin simgesi olarak değerlendirebilirsiniz?

Kadının cinsel bir meta olarak görüldüğü , mal olarak alınıp satıldığı bir dönemde ilk defa olarak kadınlara temel insanlık haklarını vermiş ve daha fazlasının da verilmesini öğütlemiş Hz peygamberi nasıl olur da bugün bazı yobazların davranışlarıyla mukayese edebilirsiniz?

'Bir elime ayı diğer elime de güneşi verseniz dahi ben bu yoldan vazgeçmem' diyecek kadar çileye talip ve bu çileli yolda asla yılmadan yorulmadan Hakkın emirini Halka anlatan bir peygambere tabii olmak bize en büyük mükafattır.

Hayatı boyunca yaşayabileceği bütün acıları yaşamış olan bu nurlu , övülmüş peygambere bakılıp da onun yolundan gidilmez mi?
Doğmadan önce babasını kaybetmiş , küçük yaşlarda annesini kaybetmiş , yanına emanet edildiği dedesini kaybetmiş , sağlılığında evlat acısını da yaşamış; buna rağmen en ufak bir sarsıntı götermemiş olan bu büyük ruhun yolunda olmak, olabilmek bizler için olağanüstü şanstır.

Bakmayın siz birilerinin Hz. Peygamberi sert mizaçlı tanıttığına , birilerinin onun adına uydurdukları yalana , hurafeleri ona maletmeye çalışmalarına.

Başta da dedim ya o 'İDEAL İNSAN' dı.

O 'Muhammed'ül Emin'di.

O iki cihan güneşi idi .

O bizim için dosdoğru bir yoldu.

Kandiliniz kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..