Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

O şanssız bir genel başkan!

O şanssız bir genel başkan!
 

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL


Yerel seçim sonuçları tüm sosyal demokratlar gibi beni de umutlandırdı. Demek ki biraz daha çalışırsak daha da iyi olacak. Tam bir başarı değil belki iktidarı yerinden edecek bir büyüme yaşanmadı henüz ama yine de bir umut yeşerdi işte içimizde.

CHP'nin oy oranının artmasındaki sebepler, Chp'lilerin çok çalışmasından kaynaklanmadı sadece, bunu hepimiz biliyoruz. Akp'ye ödünç verilen oyların geri gelmesi, çığ gibi büyüyen işsizlik, önlenemeyen yolsuzluklar, irtica tehlikesi oyların artmasında çok etkili oldu.

En büyük neden ise adayların isabetli olmasıydı bence, özellikle Antalya, Ankara ve İstanbul!

Antalya kazanıldı, Ankara ve İstanbul kıl payı kaybedildi.

Parlayan aday Kemal Kılıçdaroğlu idi, hala parlamaya devam ediyor, çünkü yeni bir isim, temiz bir isim, çalışkan, araştırmacı, sakin, güzleryüzlü, sıcak bir kişilik.
Şimdi sosyal demokratların büyük bir kısmı, sosyal demokrat olmayıp da Atatürk çizgisinde olan pek çok insan Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olsa diyor. Televizyonların, gazetelerin büyük bir kısmı Kılaçdaroğlu'nu destekleyici programlar yapıp, yazılar çıkarıyorlar. Kılıçdaroğlu gerçekten insanlara umut verdi, coşku verdi bu inkar edilemez.

Her seçim öncesi oy istediğimiz insanlar, eş-dost; ah şu Baykal olmasa verirdim oyumu, ah şu Baykal bi bıraksaydı genelbaşkanlığı Chp daha da büyürdü, gibi sözler söylerler. Üzülürüm, derim ki arkadaşlar ne yaptı size Baykal, suçu ne kusuru ne?

Kimisi hemen "hizipçi" der, kardeşim sana ne hizipçiliğinden, sana ne zararı var?
Nuh der, peygamber demezler. Artık son zamanlarda iyice hayretle karşılamaya başladım bu "ah şu Bykal olmasa partinin başında" lafını.

Neler görüyoruz, ne siyasetçiler çıktı ortaya Baykal'dan sonra; sert, kredi mağdurlarına mağdur demeyen, kapanan işyeri sahiplerini beceriksizlikle suçlayan, çifçiyi azarlayan, etrafındakiler yolsuzluğa bulaşmış bir genel başkanın partisine %38 oy veriliyor. Kitleler ona toz kondurmuyor, peşinden gidiyor.

Baykal bunların hangisini yaptı Allah aşkına?

Yok, nedense ne biz ikna edebiliyoruz insanları ne de genelbaşkan.

O zaman diyorum ki ben de Deniz Baykal Türkiyenin en şanssız genel başkanıdır!

Kendisi de bu durumu görüp, ülkesini, vatanını, partisini seviyorsa, artık Chp'nin "onursal genelbaşkan"ı, "duaeyn" i olma şerefiyle yetinmelidir. Kemal Kılıçdaroğlu bu kadar sevilirken, bir fırsat verilmeli, önü açılmalı, yeni ve genç bir ekiple iş başına gelmelidir.
 
Toplam blog
: 98
: 742
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

Okuyan, gözlemleyen, yorumlayan, öğrenmeye ve öğrendiklerini uygulamaya çalışan; doğayı, insanları, ..