Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

O Ses Türkiye hangi finalist hangi şarkıyı söylemeli?

O Ses Türkiye hangi finalist hangi şarkıyı söylemeli?
 

O Ses Türkiye finalistleri; Mustafa Bozkurt, Ayda Mosharaf, Berkan Taşkın, Onur Uğuş


O Ses Türkiye'de bu sezonun finalistleri belli oldu. Binlerce aday arasından adını finale kadar yazdırmayı başaran 4 yarışmacıdan ikisi ( Ayda, Berkan ) Murat Boz'a aitken Mustafa Sandal'ın bir ( Mustafa ) ve Hülya Avşar'ın bir ( Onur )  yarışmacı bulunuyor. Hadise ise finale yarışmacı taşıyamadığı için finali buruk bir şekilde izleyecek.

Finalistler ilk elemeden bu yana çeşitli şarkılar söyleyerek rakiplerini bir bir elemişlerdi. Özellikle son eleme turlarında birbirlerinden güçlü sesler kaldığı için sesin yanında şarkı seçimi de kimin finale kadar kalacağı konusunda etkili oldu. Bu yüzden adlarını finale yazdıran yarışmacıların finalde söyleyecekleri şarkılar çok büyük önem taşıyor. Geçen sene finalde yarışmacılar 3'er şarkı söylemişti. bu sene O Ses Türkiye'nin değişen formatı finale yansımazsa yarışmacıların finalde yine 3'er şarkı okuması bekleniyor. Peki finalde rakiplerine büyük avantaj sağlamak için hangi yarışmacı  hangi şarkıları söylemeli? İşte yanıtı:

Mustafa Bozkurt: Tarzı özgün müzik olan yarışmacı finalde söyleyeceği 3 şarkıdan 2'sini yine özgün müzikte söylemeli. Diğer şarkı ise bambaşka bir tarzda ama sesine gidebilecek bir şarkı olmalı. Şuan popüler bir şarkı olması ise ona avantaj sağlar. İşte mustafa Bozkurt'un söylemesi gereken şarkılar:

Odam Kireç tutmuyor: Bir Zülfü Livaneli bestesi olan şarkı Cem karaca, Ahmet Kaya, Fatih Kısaparmak gibi usta şarkıcılar seslendirmişti. Böylesine önemli bir şarkıyı Mustafa layıkıyla okuyacak ve halkın beğenisini alacaktır. 

Doğum Günü: Finale kadar bir çok Ahmet Kaya şarkısı söyleyen Mustafa finaldede bir Ahmet Kaya şarkısı mutlaka söylemelidir. Bu sebeple sesine iyi gidebilecek ve şarkının finalinde parlatılabilecek bir şarkı seçmelidir. İşte Doğum Günü şarkısı onun için tam bir biçilmiş kaftan gibi görünüyor.

İnsan Sevmez mi?: Mustafa finalde rakiplerine göre avantaj sağlamak istiyorsa mutlaka tarzı dışında ama sesine iyi gidebilecek ve güncel bir şarkı okumalıdır. Soner Sarıkabadayı'nın insan Sevmez mi? şarkısı işte tam da bu tarife uymaktadır. Bu şarkıyı layıkıyla söylerse bu ona smslerde büyük avantaj sağlayacaktır.

Ayda Mosharaf: Önceleri yabancı şarkılar söyleyen yarışmacı Türkçe şarkı söylemeye başlayınca daha da parladı. Özellikle İsyan şarkısı ona inanılmaz bir popülerite sağladı. Bu sebeple söyleyeceği 3 şarkıdan 2 si Türkçe olmalı. Bu şarkılarında biri slov diğeri ise hareketli olmalı. Finalde yabancı şarkı söyleyebilen tek yarışmacı olduğunu göstermek için ise yabancı şarkı da mutlaka okumalı.

Ahtapotlar: Zakkum'a ait olan bu şarkı son dönemlerin en güzel şarkılarından biri. Ayda bu şarkı ile yeni bir İsyan popülaritesi yakalayabilir. Bu şarkı olur yada olmaz Ayda birinci olmak için mutlaka isyan gibi bir şarkı bulmak zorunda. O zaman smslerde büyük bir avantaj sağlar. 

Bir Güzellik Yap: Murat Dalkılıç'ın son dönemlere damgasını vuran bu şarkısı Ayda'ya da tabiri caizse cuk oturur. Şarkıyı güzel danslarlada süslerse o zaman Ayda bu şarkıyı uçurur. 

Caliente: Inna'ya ait olan bu şarkı Ayda'nın yabancı şarkıda okuyarak ''yerli - yabancı, hareketli - slov her tarzda şarkı okurum'' vurgusunu yapabilmesi açısından çok önemli. 

Berkan Taşkın: Türk Sanat Müziği şarkılarına uygun sesi olan yarışmacı başka tarzda da okusa yine bu tarza yakın şarkılar seçiyor. Yine bu yolda gitmeli ama güçlü rakipleri karşısında şarkı seçimlerinde nokta atışı yapmak zorunda. Slov şarkıları daha güzel okuyan yarışmacı bu sebeple 2 slov bir hareketli şarkı okumalı.

Sorma: Zeki Müren'in ölümsüzleştirdiği bu şarkı Berkan'ın sesine çok uygun. Bu şarkıyı layıkıyla okuduğunda halkı etkileyip smsleri kapabilir. Bu şarkı olmasa bile Berkan finalde mutlaka bir Zeki Müren şarkısı okumalıdır.

Beyaz ve Sen: Daha önce Rober Hatemo'nun Çiçeğim adlı şarkısını çok başarılı okumuştu. Bu yüzden yine Rober'in diğer popüler şarkısını da mutlaka okumalı. Berkan bu şarkıyı da en az diğeri kadar başarılı okuyacaktır. 

Ada Sahilleri: Berkan hareketli şarkısını da yine Türk sanat Müziğinden seçmeli. Ada Sahilleri hep çok eğlenceli hem de insanların içini kıpır kıpır edebilecek bir şarkı olduğu için Berkan bu şarkı ile halkın gönlünü feth edebilir.

Onur Uğuş: Anadolu Rock tarzında şarkılar okuyan yarışmacı yine bu tarzda ama can alıcı şarkılar bulmak zorunda. Çünkü rakipleri gerçekten çok zorlu.  O da Berkan gibi şarkı seçimlerinde nokta atışı yapmak zorunda ve halkın kalbinin kilidini açacak anahtar şarkıları bulmak zorunda. Barış Akarsu ile benzerliğiyle dikkat çeken ve bu benzerlik bir anda ona avantaja dönen yarışmacı mutlaka bir Barış Akarsu şarkısı okumalıdır. 

Dönence: Barış Manço'nun en önemli şarkılarından birisidir. Onur farklı bir tarzı olan bu şarkı layıkıyla okur. Zor bir şarkıyı layıkınca okuyunca tabiki de halkın beğenisini kazanması kaçınılmaz olur. 

Gözlerin: Onur'un  Barış Akarsu'ya olan benzerliğinin ona katkı sağladığını biliyoruz. Onunla özdeşleşen bu şarkıyı söyleyerek hem Barış Akarsu'yu anmış olur hemde herkese duygulu anlar yaşatabilir.

Hasretler ayrılıkla başlar: Bir Haluk Levent şarkısı olan bu şarkı Onur'un yorumuyla farklı bir tat bulacaktır. daha önce okuduğu Haluk Levent şarkısı bunun en büyük kanıtıdır.

O Ses Türkiye'yi kim kazanacak?

http://blog.milliyet.com.tr/o-ses-turkiye-de-finalde-kazanan-kim-olacak-/Blog/?BlogNo=401894

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..