Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

O Ses Türkiye'yi neden Mustafa Bozkurt kazandı?

O Ses Türkiye'yi neden Mustafa Bozkurt kazandı?
 

Mustafa Sandal ve Mustafa Bozkurt aynı elbiseyi giyerekkazanmak için tek yürek oldular ve kazandılar.


O Ses Türkiye bu sene birbirinden güçlü sesteki yarışmacıların yer alması sebebiyle inanılmaz bir rekabetide beraberinde getirdi. Yarışmanın sonunda Mustafa Bozkurt birinci oldu. Peki Türk halkı neden Mustafa Bozkurt'u seçti? Onu diğer yarışmacılardan ayıran fark neydi?

Ahmet Kaya Şarkıları okuması

Mustafa Bozkurt ilk şarkısnı Ahmet Kaya seçmesinin tamamen rastlantı olduğunu söylüyor. Büyük bir ilgi olunca buna devam ettiğini açıkca dile getiriyor. Ülkemizde Ahmet Kaya'nın kişiliğini bazı kesim seviyor bazı kesimse sevmiyor. Ama konu şarkıları olunca sevmeyen yok sanırım. Ahmet Kaya vefat ettikten sonra onun şarkılarına ne kadar açmışız ki bu açlığı Mustafa Bozkurt gidermiş oldu. Gidermekle de kalmadı onun şarkıları sayesinde 1. de oldu.

Koçunun Mustafa Sandal olması

Mustafa Sandal geçen sene böyle değildi? Belli prensipleri vardı. Yarışmacılara kendi tarzları dışında okutmayı ve hatta Türkiye'nin O Sesi ise her şarkıyı okumalı anlayışına hakimdi. Geçen sene İbrahim Şevki ile 2. olunca bu sene sanki bunu gurur meselesi yaptı. Birinci olabilmek  için elinden gelen herşeyi yaptı. Çok çalıştı. Stratejiler uyguladı ve sonunda başardı. Bu sene yarışmacıların kendilerini göstermesinden ziyade yarışmayı kazanmaya odaklandı. Yaptığı elemede kendi düşüncesinden çok halkın hangi yarışmacıyı seveceğine odaklandı ve seçimlerini ona göre yaptı. Geçen sene her hafta Orhan Gencebay şarkısı söyleyen Fatma' İşcan'a '' Orhan baba seni nufusuna alacak'' diye inceden eleştirmişti ama bu sene Mustafa Bozkurt'un her hafta Ahmet Kaya şarkısı okumasını bizzat o istedi. Çünkü bu sene kazanmak istiyordu. 

Şarkı seçimleri

Mustafa Bozkurt Ahmet Kaya şarkılarını güzel okuduğunu ve bununda çok büyük ilgi gördüğünü görünce Her hafta bir Ahmet Kaya şarkısı okuyarak tabiri caizse skorborda oynadı. Ahmet Kaya şarkıları haricinde okuduğu şarkılar ise nokta atışı oldu ve hepsi ilgi gördü. Hakim Bey son günlerin moda şarkısı, Ankaranın Bağları günümüzde en moda oyun hava şarkısı, Üflediler Söndüm ise bir dizide patlayan ve bir dönem gündeme oturan şarkı olarak dikkat çeken şarkılardı. Mustafa Bozkurt bu şarkıları okuyarak kendisine olan ilgiyi daha da arttırmayı başardı. Berkan ve Onur her şarkıyı hakkıyla okudular ama yarışmada bu sene güzel okumak değil şarkıyı patlatmak olduğunu göremediler. Ayda ise sadece İsyan adlı şarkıyı patlattı. O şarkıda onu finale kadar çıkardı. Finalde Mustafa Bozkurt'u geçmesi için İsyan gibi bir şarkı daha bulması gerekiyordu ama bunu başaramayınca Mustafa Bozkurt'un kazanması kaçınılmaz oldu. Şarkı seçimlerindeki titizliği juri üyesi Mustafa Sandal ile yaptığı Pazara kadar adlı şarkıda bile ortadaydı. Mustafa Sandal'ın o kadar şarkısı varken Mustafa Bozkurt'a en uygun olan şarkıyı bulmaları şarkı seçimindeki titizliği ortaya koyuyor olsa gerek.

Her tarz okumak değil her tarzı doğru okumak önemli

Ayda'nın her tarz şarkıyı okuduğu Mustafa Bozkurt'un sadece Ahmet Kaya şarekıları okuyarak 1. olduğu eleştirileri çok yalnış. Ayda yarışmanın başından beri kötü performans sergilemesine rağmen Murat Boz onu elemedi. Sonra İsyan şarkısını gerçektende çok başarılı söyledi. İsyandan başka hiçbir şarkıyı layıkıyla okumadı. Her tarz okumak değil her tarzı layıkıyla okuyabilmek önemli. Geçen sene İbrahim Şevki her tarz şarkıyı layıkıyla okuyor olmasına rağmen birinci olamamıştı. Oğuz Berkay Fidan ise sadece hafif pop müzik tarzı okuyarak 1. olmuştu. Geçen sene kimse Oğuz Berkay'ı Mustafa Bozkurt kadar tek tarz okuduğu için eleştirmemiş, İbrahim Şevki'yi ise Ayda'dan daha layıkıyla her tarz okumasına rağmen  hakkını teslim etmemişti. Acaba Mustafa Bozkurt'un bu kadar tepki görmesinde Ahmet Kaya şarkıları okuması mı bazı kesmi rahatsız etti bilinmez ama bu sene Mustafa Bozkurt 1.liği fazlasıyla haketti.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..