Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Psikoloji
 

O zarif hor görme

O zarif hor görme
 

www.karikaturokulu.com sitesinden alınmıştır.


Sinir uçlarımı hoyratça feda ediyorum, perişan ve bitap anları yanıma alıp bu durumun, kendi dışımda birilerinin etkisi ile olduğunu düşünüyorum hayata duyduğum ceviz sertliğindeki bencilliğe karşılık. Hep olanı görmek kadar yorucu olan bu hal içinde olma durumunun etkileri sayesinde olamayacağa olan sempatime bir hayli can sıkıntısı ve yıkkınlık yaşatıyorum doğrusu… Yine de başka türlü ölüm sayılan yıkıntılar, kırık dökük geride ne varsa önüne katıp toparlayarak gerisin geri sızlanmaları örtüp, gizlice kendini iyi hisseden kurumlu bir edaya bürünüverir nedense… Sonra bütün bunları bir kenara bırakmak iyi geliyor.

Düşünüyorum da, bir zamanlar gerçekten içten duyumsamaların nezaketli ve nezaketsiz taraflarından kurtulup en solgun sözler gibi görünen sonuçları dinliyor böylece, kendimce kendime karşı uzun bir süre deneme anlamında olan ve neredeyse hiç olmamışlığa olan inancımla; sorgulama, keder, azap olmadan yaşamışımdır. Ancak bu şekilde, yaşamaya karşı olan borcumu hak etmiş oluyordum. Oysa alacaklılık karşıtı olan hayat, katlanıp sürdürdüğü uzun yılları, hiç sıkılmadan gönüllü olarak yaşatıyordu zaten.

Yaşanmışlığın haklı olduğunu itiraf etmektense, suçlu olan hayatı bağışlamak daha kolay geliyordu ne de olsa.

Şimdi ne lüzumu vardı ara sıra akla gelen ve ölçüt olarak kabul edilen çok sayıda üstün körü, anlaşılmaz saptamalara… Hem nasıl olurda bu kötümser karamsarlığı yontup, ortaya kendini iyi hisseden bir görüntü oluşturan hayat: insan mutluluğunun iki yüzünü sürüp giden oynaşlarına kavuşturur. Bağışlanmış bir süreklilik ve düşünce güçsüzlüğünü küçük görme içinde insan kendi varlığını ne kadar da fevkalade ideal görüyor. Arka planda belki de başka bir duygu “mutluluğa karşı gösterilen o zarif hor görme” kendince her şeyi dengelemekten daha fazlasını yapan bir rol üstleniyordur.

Sibel Güngör

2007/ GAZİANTEP

 
Toplam blog
: 12
: 861
Kayıt tarihi
: 13.12.06
 
 

Alıp başımı gitmek istedim, her fırsata bir umut verdiğim için. Düşleri yazmam bundan. Karaladığı..