Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

23 Aralık '10

 
Kategori
Dünya
 

Obama 2008, Kemal 2011, Internet ve Facebook Cumhuriyeti...

Obama 2008, Kemal 2011, Internet ve Facebook Cumhuriyeti...
 

Facebook' u Kirmizi-Beyaz yapacagiz!


Senator Obama 2008 Baskanlik secimleri icin tam 2 yil once -2006 da- calismalara baslamisti. Ise; Interneti nasil kullanacaklarina karar vererek basladilar! www.obama.com ve obama2008.com gibi Internet siteleri devreye girdi. Benim bildigim; 10 milyon kisilik eposta adresine ulasabilecek kapasiteye geldiler... Internet de tanisdiklari gencleri, 'sokaklar' da gorevlendirdiler!

***

O donemlerde, Facebook diye bir Cumhuriyet (!) yoktu. Facebook vardi da; henuz Cumhuriyet olmamisti!

Simdi; Facebook Cumhuriyeti 500 Milyondan fazla nufusa ulasti. Hicbir devlet kurulusunun yapamiyacagi bir sey yaptilar. Facebook Vatandaslarinin butun seceresini, arkadaslarini, ozel hayatlarini... fotograf ve belgelerle kayitlarina aldilar!

Facebook'a uye 24 Milyon T.C. vatandasi var. Bu vatandaslarimiz hakkinda, MIt'in, Emniyet'in, CIA'in bilemediklerini Facebook biliyor! Ne yer, ne icer, nerede tatil yapar, sevgilisinin fotografi, cocuklarinin fotografi, torununun dogum gunu... hepsi ama, hepsi Facebook Cumhuriyeti'nin kayitlarinda...

Bu bilgiler o kadar kiymete bindi ki; FBI Direktoru, bizzat Facebook yoneticileri ile gorustu! "Gerektiginde bu bilgileri nasil paylasabileceklerini..." bir esasa bagladilar...

***

Facebook'a kayitli T.C. vatandaslarinin buyuk bir cogunlugu, 18 yasin uzerinde. Kisacasi; Facebook'a kayitli, oy verebilecek en az 20 milyon insanimiz var!

Dusunun bir kere!

Facebook' da sayfalariza girdiginizde Kemal bey sizi selamliyor!

- Merhaba! Ben Kemal Kilicdaroglu! Sizinle gorusebilir miyim?

Tikliyorsunuz. Karsiniza; " www.kemal2011.com " internet sitesi cikyor. Kemal Bey'in gulumseyen yuzu. Sizi gelecegin partisine davet ediyor.

Sizden bir suru bilgi de istemiyorlar!

Siz isterseniz, kaniniz kaynarsa, ilgi duyarsaniz, zamanla gereken bilgileri kendiniz veriyorsunuz... Kemal Bey'in sizden istegi, size yazmak. Sizden; sadece ve sadece eposta adresinizi istiyor! O kadar.

Kemal Bey sevimli insan. Kati kurallari bir yana birakir, kendisi ile gorusmek-haberlesmek isteyenlerden, Ana Adi-Baba Adi- TC Kimlik numarasi istemezse?.....

Obama'nin rekorunu kirar!

20 milyona yakin eposta adresine sahip olur.

Facebook Cumhuriyeti vatandaslarinin buyuk bir bolumunun destegini alir...

Hele hele;

sozunu ettigimiz Facebook Cumhuriyeti vatandaslarini sokaga dokebilir, aktif olarak gorevlendirebilirse, kimse Kemal Bey'i tutamaz...

***

Gecikmeyin Kemal Bey!...

Gecikmeyin...

NOT: Facebook Logosunu Mavi-beyaz'dan Kirmizi-beyaza degistirmek gibi bir iddianiz olmasin! Facebook'un kurucusu genc patron; kirmizi ve yesil renkleri secemiyormus!

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..