Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Dünya
 

Obama'da "Beyzbol Sopası Trump'da "Golf Sopası". Herkesin Elindeki...

Obama'da "Beyzbol Sopası Trump'da "Golf Sopası". Herkesin Elindeki...
 

ABD Başkanlarının Cumhurbaşkanımızla Suriye konusunda yaptıkları telefon görüşmelerine dair resmi bilgilendirmelerinde  sözümona  spor meraklarına vurgu yapma numaralarına yatılarak Cumhurbaşkanımızın şahsında Türkiye’mize ve Türk Ulusuna aba altından da değil, açık açık, sopa gösterme hastalığına tutuldukları anlaşılıyor.

Anımsanacaktır. İlk olay, 1 Ağustos 2012 tarihinde, yine Suriye konusunda Obama ile Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan arasında gerçekleştirilen telefon görüşmelerine ilişkin olarak yapılan Beyaz Saray açıklaması eşliğinde paylaşılan fotoğrafta, Obama’nın bu telefon görüşmesini yaptığı esnada elinde bir beyzbol sopasıyla poz verdiği görülmekteydi.

O dönemde fotoğrafın, “Türkiye’nin bölgesel iddialarına yönelik bir tehdit olarak masa altından sopa gösterisi” olarak[1] değerlendirilmişti.

20 Kasım 2017 tarihli Esat-Putin zirvesinden 2 gün sonra  Soçi’de Putin-Erdoğan-Ruhani arasında gerçekleşen zirveden iki gün sonra bu kez günün ABD Başkanı Trump, Obama benzeri bir skandala imza attı.

Trump, twitter paylaşımlarında; “… bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Ortadoğu’ barış getirmeyi konuşacağını,… Erdoğan ile görüştükten sonra ise golf oynamaya gideceğini…”[2] duyurdu.

Bilindiği üzere golf de tıpkı beyzbol gibi “sopa”yla oynanan bir oyundur. Obama’nın beyzbol sopalı pozunda saklı “sakil” mesajında olduğu gibi bu kez de Cumhurbaşkanımızın şahsında yine ülkemize ve ulusumuza dönük benzer bir tehditte bulunulmaktadır.

ABD’nin ülkemize yönelik tehditleri fiili saldırılar fırtınası şeklinde sürmektedir.

Elebaşıları ABD’de barındırılan ajan yapılanması FETÖ aracılığıyla, Ergenekon ve Balyoz kumpasları, Mit Müsteşarını tutuklama girişimi, 17-25 Aralık operasyonları, Mit Tırları operasyonu, 15 Temmuz darbe girişimleri,    bölgedeki askeri gücü PKK ve yine bir CİA marifeti olduğu anlaşılan IŞİD terörü saldırıları, bunlardan bir sonuç alamamaları üzerine şu an itibariyle Zarrab davası üzerinden yürütülen tezgah ve yine  bundan da bir sonuç elde edemezlerse şu an bilmemiz mümkün olmayan türlerde ve şekillerde saldırılarla denemelerin süreceği anlaşılıyor.

Salladığı tehdit boşa çıkınca Obama elindeki beyzbol sopasını her “nereye” koyduysa, Trump’ın gösterdiği golf sopasının da “oraya” naklinde zaruret vardır.

 

Kenan IŞIK

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..