Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Obama geldi kafalarda soru işareti bıraktı

Obama geldi kafalarda soru işareti bıraktı
 

resim googleden alıntıdır.


Iraktaki askerlerini çekmek isteyen Amerika başkanı obama ülkemizi ziyaretini yaptı bir dizi görüşmelerden sonra geri dönecek, türkiyeye gelişi bir olay olan obamanın dönüşündede kafalar karıştı çünkü görüşmelerin ardından cumhurbaşkanı Gül'den bir açıklama geldi PKK Irak'tan tasfiye edilecekmiş, inandınız mı sevgili okurlar, şahsen ben inanmadım ve inandırıcı bulmuyorum.

Çünkü Körfez savaşında Amerikanın tutarsız davranışları ve yerine getirilmeyen vaatleri Amerikaya olan güveni yitirmiştir, Amerika yardım vaadinde bulunmuş verilen söz tutulmamıştır, Türkiyenin milyarlarca dolar kaybının ardından yakaladığı fırsatı değerlendiren amerika bu kez Irakı vurdu karanlık keşmekeş bir ırak haline geldikten sonrada bölünmeler devam etti çoğunluğu kürt olan ırakta türkiyenin kabullenemediği kürt devleti kuruldu.

Sonuç olarak bugün Obamanın ıraktaki PKK teröristlerini tasfiye edileceğinin sözünü vererek, zannediyorum ki amerikan askerlerinin Türkiye üzerinden geri çekilmesi konusunda iktidardan söz aldı, yoksa amerika bugüne kadar PKK terörislerini ırakta beslerken doksan derece dönüş yapıp tasfiye edeceği sözünü vermezdi.

Birde Amerikalı bir kısım kişiler güneydoğuda van civarında belgesel çekimleri yapıyormuş, bunu inandırıcı bulmuyorum, ne zaman Amerikalı bir yetkili Türkiyeye gelse mutlaka altından çapanoğlu çıkar, ya emirvaki istekler buna bağlı tehditvari yaptırımlar gündeme gelir, bu belgesel çekimi için gelenlerin ajan olmadıklarını kimler biliyor?

Türkiyede birçok ülkenin ajanları cirit atarken Amerika ajanları Türkiyeyi Amerikanın arka bahçesi gibi serbestçe girip çıkıyor, bu da şu demek oluyor iktidara istediğimi yaptırabilirim, bu yüzdende Amerikalı yetkililer sık sık Türkiyeyi ziyaret etmektedirler.

Sözün kısası zarar verende zararı görende omuz omuza el ele kol kola, arada ezilen Türk halkıdır. Geçmişteki verdiği zarardan utanç duyması gerekenler bugün hiç bir şey olmamışçasına yüzsüzce ülkemize gelip gidebiliyorlar, çünkü ellerindeki siyasi ( ermeni soy kırım tasarısı ) silahını kullanmakla tehdit ediyorlar, bu ülke halkına yapılan siyasi psikolojik bir baskıdır.

Obama ermeni tasarısını onaylasa dahi Türkiye Amerika ile arasındaki bağları tamamen koparacak, İncirlik üssünü tasfiye edecektir, ama o kadar yürekli bir iktidar şu an yok, Iraklı barzani ve talabaninin PKK tehdidinden kurtulabilmek için Amerikadan ne emir alırlarsa harfiyen uygulamak zorundalar.

Küresel krizin batağına saplanan Türkiye de iktidar ne yapacağını şaşırmış, denize düşen yılana sarılır misali kurtarıcı aramaktadırlar, Obama bir kurtarıcı olsaydı önce kendi ülkesini krizden kurtarırdı bunu gelecek günlerde göreceğiz.

Obama siyaseti tartışılır, müslüman ana babadan doğmuştur ama insan haklarına saygılı olup olmadığını ilerleyen zaman içinde göreceğiz, ülkemizde bazı şakşakçılar menfaat uğruna Ulu önder Atatürk'ün fotoğrafındaki kareye Obamanın resmini koymuşlar bunu yapan reklam ajansı sahibi sayın Hulusi Derici hemşerim aynı ilçedeniz ailesini çok iyi tanırım ama yaptığını büyük saygısızlık olarak niteliyorum, bir milyar obama doğsa Amerikan analarından bir tane Atatürk doğuramazlar çünkü o bir lider aynı zamanda ülkemizde gurur duyduğumuz göğsümüzü kabartan en büyük dehadır. Obama onun tırnağı dahi olamaz, ancak onu ve düşüncelerini fikirlerini örnek alabilir.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..