Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '16

 
Kategori
Dünya
 

Obama'nın kara ellerine "kan" bulaştı...

Obama'nın kara ellerine "kan" bulaştı...
 

Timetürk sitesi'nden


Son açıklama Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'tan geldi...Fransız Bakan, 2013 yılında Esed'i vurmaya karar verdiklerini ancak son anda Obama'nın bilinmeyen bir nedenle vazgeçtiğini açıkladı.

O günden bugüne dört yıl geçti ve bu dört yıl içinde yüz binlerce Suriyeli Esed'in bombalarıyla can verdi; milyonlarcası yurdunu yuvasını terk etmek zorunda kaldı.

Yüzyılın felaketi olan mülteci sorununda, Aylan bebekler, Umran bebekler insanlığın kara vicdanında beyaz birer "leke" açtı...Ama Batılı devletlerin politik davranışları değişmedi.

Obama'nın kara elleri de bu kanlara buluşmış oldu, diyorum çünkü eğer Bay Obama, o bilinmeyen nedenle Esed'i vurmaktan vazgeçmeseydi bütün bunlar olmayacaktı.

Üstelik Fransız Bakanın dediği gibi, Esed'i vurmak için hukuki gerekçeler de oluşmuştu...Esed zaliminin Suriye'nin Guta bölgesinde kimyasal silah kullandığı da belirlenmişti.

Daha önce de yazdığım gibi, Barrak Hüseyin Obama'nın Amerikaya Başkan seçilmesi, hepimizi umutlandırmıştı... Ne de olsa seçilen hem bir siyah, hem de Müslüman soyundan gelmeydi...

Hatta, İranlılar Obama sözcüğünün Farsça "O bizimle beraber" anlamına gelmesinden dolayı Obama döneminin kendileri için çok "uğurlu" olacağını söylemişlerdi.

Aslında, Obama seçilmeden önce nükleer yarıtımları dolayısıyla çok sıkıştırılan ve ancak Türkiye'den destek bulan İran, Obama'nın seçilmesinden sonra bu desteği Obama'dan almaya başladı.

Obama, İranın da içinde olduğu Suriye'deki katliamı görmedi ama İran'ın nükleer enerji sorununu bir şekilde çözdü...

Bugün, Amerika'nın "topal ördeği" olan Obama, Amerika'nın ilk siyahi Başkanı ama aynı zamanda en beceriksiz Başkanı olarak tarihe geçecek.

Oysa, biraz cesaret, biraz vicdan Suriye'deki sorunu kangrenleşmeden halledebilirdi...Sorunun ve zulmün çekirdeği olan Esed, zamanında bertaraf edilseydi, bugün bütün halinde bir Suriye elde kalabilirdi.

Ne Rusya, ne İran buralarda uçaklar uçurup Müslüman katliamı yapabilirdi...Acı olan şu ki, Suriye'deki acılar, Amerika kıtasında son bin yılın en büyük zulümlerinden birini yaşamış siyahların temsilcisi olan bir "Başkan" döneminde yaşandı.

Obama, Amerika ve dünya tarihinin en az hatırlanacak Başkanlarından biri olabilirdi...Belki bu bile Barrak Hüseyin için bir teselli kaynağı olacaktı...Ancak, Suriye zulmünden sonra, bu zulümde payı olan biri olarak anılacak...

Obama'nın kara ellerinde Suriyeli masumların kanı olacak!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..