Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '17

 
Kategori
Dünya
 

Obama'nın şımarttığı İran'ı, Trump tokatlamaya başladı bile...

Obama'nın şımarttığı İran'ı, Trump tokatlamaya başladı bile...
 

internetten alınmıştır


Obama'nın gelişi; Bush gibi bir yıkımcıdan sonra, tüm Müslüman memleketlerinde bir "umut" olmuştu, ama özellikle İran için Obama çok büyük umut olmuştu.

İranlılar, Obama kelimesinin hecelenmesinden çıkan "o bizimle beraber" anlamından çıkardıkları mesajla, Obamanın kendi adamları olacağını iddia etmişlerdi.

Daha önce de yazdığım gibi, Obama gerçekten de İran'ın adamı oldu... Nükleer programı dolasıyısıyla uluslararası planda sıkıştırılan ve o dönemde sadece Türkiyeden destek gören İran'ı Obama da arkalamaya başladı.

Siyahi Başkan Obama, diğer İslam ülkelerindeki Müslümanların perişan olmasına göz yumsa bile, İranlılara kol kanat gerdi... İran'ın nükleer programını onaylattı; uluslararası ambargoyu kaldırdı...

Obama'dan önce sadece Türkiye'yi yanında bulan İran, Obama'nın desteğilyel şımardıkça şımardı... Nerdeyse tüm Sünni İslam dünyasını karşısına aldı... Suriyede Esed'in zulmüne ortak oldu.

O zaman da söylediğimiz gibi, gün geçti devran döndü ve bugün Trump gibi bir adam Amerika'nın başına geçti... Trump daha ilk söylemlerinde İran'ı terörist ülke olarak ilan etti...

İran için bundan sonra, Obama döneminin rahatlığı olmayacağı kesin... Her ne kadar onlar da Amerika'ya karşı diklenmeye kalkışsalar da, sonunda Trump tokatı yemek var.

Obama döneminde tüm Müslüman "kardeşlerini" tepeleyen İran, Trump döneminde Müslüman desteği görebilecek mi?

Biraz zor elbette...Çünkü, İran yaptıklarıyla İslam dünyasının desteğini hak etmiyor... Aksine, Suriye'de, Yemen'de izlediği emperyalist politikalarla çoktan Sünni İslamın tepkisini kazandı.

Obama'nın desteği, İran'ın Atom bombası imal etmesine kadar gitti mi, bilemiyoruz ancak Trump'in bunu burunlarından getireceğine kuşku yok.

Yakın bir gelecekte, Trump'in İsrail işbirliği ile İranın Nükleer yapılanmasına  karşı bir imha girişimi olursa şaşmamak gerek... Obama'nın desteğiyle geliştirdiği Nükleer yapısını Trump'ın darbesiyle kaybedebilir İran...

Peki, böyle bir şey olursa biz buna üzelecek miyiz?

Sarı Öküze kim üzülmüş ki, biz İran'a üzülelim!

İlgili yazılar:

http://blog.milliyet.com.tr/amerika-ile-iran-i-dost-yapan--kan-kardesligi--ve-sarikli-voyvoda-/Blog/?BlogNo=493210

http://blog.milliyet.com.tr/iran-da-pkk-ya--ahlaksiz-teklif-te-bulunmus/Blog/?BlogNo=413258

http://blog.milliyet.com.tr/ey-iran--ey-zalimin-zulmune-ortak-olan-/Blog/?BlogNo=364737

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..