Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Obama'ya suikat planı

Obama'ya suikat planı
 

Dünya Barışına Katkı Sağlıyor. Bu yüzden jakobenlerin hedefinde Obama var...


Obama'nın Öldürülmesini Neden İstiyorlar?

Atlanta Jewish Times gazetesi köşe yazarı Andrew Adler, yeteri kadar İsrail politikalarının destekçisi olmayan Obama'nın öldürülmesini üçüncü seçenek olarak okuyucularına sundu. Bu çılgın köşe yazarı yazmış olduğu yazının akabinde gelen yoğun tepkiler üzerine özür dileyerek bununla ilgili özür içeren bir yazıyı kaleme alacağını belirtsede Obama'nın öldürülmesine yönelik çılgınca söylemi insanın aklına başka şeylerde getirmeye başladı.

Amerikan Başkanları Netehyahu'nun ne kadar tehdidi altında?

Obama öldürülürse yerine kim gelir ve ne kadar Netenyahucu olur?

Obama'nın katledilmesi ABD'nin siyasal ve ekonomik yapısına ne kadar etki eder?

İşte çok önemli sorular bunlar. Sayın Adler şunu iyi bilmeli ki bugün İsrail eskisinden daha beter bir şekilde tehdit altındaysa bunun en büyük sebebi Sayın Obama'nın İsrail'e verdiği desteğin yeterli olmaması değil, İsrail'in başında bulunan Netenyahu Hükümetinin yaptığı saçma sapan politikalardır. Obama, Netenyahu'nun şımarık ve adaletsiz politikaları yüzünden dış siyasette Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asyada etkin olamamaktadır. Amerikan ekonomisi, sırf Netenyahu'nun saçma sapan siyasetine verilen destek yüzünden zarar görmekte, Amerika ve İslam ülkeleri arasındaki ilişkilr tamir edilemez boyuta ulaşmaktadır. Hatta tüm Batı ülkelerinin İslam ülkeleri ile olan ilişkileri Netenyahu yüzünden ciddi tehdit altındadır. Batı ülkeleri içinde İsrail ile kötü ilişkileri olan tek ülke Türkiye'nin İslam ülkeleri ile olan iyi ilişkileri köprü görevi üstlenmiştir.

Obama, Irak'tan asker çekerek yıllarca Amerikan Ekonomisine büyük zarar veren işgal kamburundan ve islam ülkelerinde oluşan işgalci damgasını yemekten büyük oranda kurtularak, ilk defa uzun zamandır krizdeki Avro'ya karşı değer kazanmaya başlamış ve Dolarda kıpırdanmalar baş göstermiştir.

İşgal'in sona ermesi Amerikan ekonomisine fayda sağlayacağı, aynı zamanda daha prestijli dış siyaset için imkan vereceği kesindir.

İsrail'de bulunan jakoben Netenyahu hükümeti siyasal ve ekonomik gerçeklikleri inkar edip görmezden gelebilirler fakat yaptıkları siyasetin Amerikan Siyasetine ve ekonomik yapısına ne denli zarar verdiğini artık görmelerinin zamanı geldide geçiyor.

Netenyahu Hükümeti'nin Filistin Devletiyle masaya oturmak istememesi ve işgal edilen yaerlerde yapılan haksızlıkların devam etmesi dünyanın gözünden kaçmıyor. Netenyahu bunca haksızlıkları yaparken kimse İsrail'in ve politikalarının destekçisi gibi görünmekte istemiyor.

Hal böyleyken köşe yazarı sayın Adler, kalbinden geçen büyük ihtimalle Perry gibi bir Cumhuriyetçinin tekrar göreve gelmesi demek sadece Amerika'nın değil aynı zamanda İsrail'inde orta ve uzun vadede varlığına büyük bir zarar vereceğini asla görmek istemiyor.

Köşe yazarı Adler bilmeliki, Ortadoğu'da İran'a karşı ABD'nin İsraille beraber saldırı düzenlemesi demek, hemen yanı başında duran Suriye'deki Tartus Rus Askeri Üssü'nden, Lübnan dağlarında 3000-4000 roketli Hizbullah'dan ve İran'dan İsrail'e yönelecek yağmur gibi yağacak roketler demek olan saldırıların 3. Dünya savaşı riski taşıdığını görmesi gerek artık.

Benim tavsiyem kesinlikle Netenyahu Hükümeti'nin Filistin'le masaya oturması ve barış sağlanmasıdır, Netehyahu Hükümeti derhal Türkiyeden özür dileyerek katlettiği Türk vatandaşlarına tazminat ödemesidir. Bu hem, İsrail'in, hem Amerika'nın hemde tüm bölgenin rahatlamasına yol açacaktır. Bugün Suriye'de Esad hala güçlüyse bunun en büyük nedeni sadece orada bulunan Rus Askeri gücü değildir, Esad'ın İsrail düşmanı olarak Hizbullah, İslami Cihat gibi örgütlerden ve aynı zamanda çoğu Filistinlilerden destek almasıdır.

Netenyahu Hükümeti şayet Obama'ya suikast planlıyorsa bilmeliki bunun bedeli İsrail'e ve dünyaya korkunç olur...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..