Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Obama zenci değil ki

Obama zenci değil ki
 

“First Babaanne Onyango’yu tebrik izdihamından polis kurtardı
Kenya’nın başkenti Nairobi’nin yakınlarındaki Kogelo köyünde yaşayan Obama’nın babaannesi Sarah Onyango, iki haftadır yabancı basının ablukasında yaşıyordu. Babaannenin evi seçim sonuçları kesinleşince gazeteci ve köylülerin akınına uğradı. 86 yaşındaki kadını izdihamdan polis kurtardı. http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kenya_evladinin_basarisini_kutluyor_207386_30&Newsid=207386

Kenya bayram ediyor OBAMA seçildi diye. Geri kalmışlığın, ezilmişliğin kendine yetmeyip başkalarından umut beklemenin taşkınlıkları bunlar. Babaanne sevinecek tabi, peki Kenya niçin seviniyor? Ertuğrul Özkök şöyle garip bir soru soruyor aniden “DÜN sabah saat 05.30’da kendime şu soruyu sordum:"Bir Türk için bir Kürt’ü cumhurbaşkanı seçmek, bir Amerikalı için siyah bir Amerikalıyı seçmekten daha mı zordur?"

Bir bölümümüze veya çoğumuza bu soru manasız, ondan da öte tehlikeli gelebilir.


Ne yalan söyleyeyim, sabahın 5’inde bir an kendimi, bu soruyu sorup, cevabını ararken buldum.” http://www.gunlukhaberler.com/gidenler/koseyazarlari/hurriyet-ertugrul-ozkok.html

Hürrriyet koca punto atmış “Amerikan İhtilali” diye niye ihtilal olsun ki seçim ihtilal anlamına geliyorsa ve Obama’nın kafasının arkasında gizli planları varsa buna ihtilal diyorsak Türkiye 2002 seçimlerinde de ihtilal yapmış olmaz mı?

Siyah seçmek ihtilal ise, Türkiye kürt kökenli cumhurbnaşkanı seçti, bu bir ihtilal mi sayıldı veya sayılmalı. Bana komik geliyor ABD seçimleri sonrası yazılanlar. Vakit gazetesinde OBAMA’nın babasının müslüman olduğu vurgulanıyor. İran mehdi geldi diye seviniyor. Bu durumda ABD’de içinde korku taşıyan milyonların sokağa dökülmesi gerekmez mi? Çünkü tüm Müslüman ülkeler ve siyah Afrika bayram yapıyor sanki Obama ABD’nin değil Müslümanların ve zencilerin başkanı. Çok yanılıyorlar, hem de çok. ABD'nin başına kim geçerse geçsin hatta Usame bin Ladin bile geçse Amerikan çıkarlarının gerektirdiği şeylerin dışında bir şey yapamaz. Normali de budur. Dünyanın umudu yine boşa çıkacak. Obama’nın Barak olan adının Burak olduğundan başlayan beklentiler boşa çıkacak.amerika’nın yaşayacağı en büyük sıkıntı cetleri ezik olan bir insanın depresif yapısının yaratacağı sıkıntıdır. Obama şimdiye kadar ezikliğin verdiği yumuşaklığı sergiledi yarın ne olacak onu göreceğiz.

Bizim bir Cem adlı AP milletvekili vardı, adam Alman vatandaşı ve Türk kökenli idi, o AP ye seçilince gazeteler bayram etmişti bir Türk AP ye seçildi diye, sonra bu Cem bey bizimkilerin beklentilerine değil AP’nin beklentilerine göre hareket etti, ve bence doğru da yaptı, ama nedense bizim gibi ülkeler bu durmlarda gereğini değil beklediğini yapsın istiyor insanlardan.

Yıllarca İslam diye Arapların bize koşmalarını bekleyen, koşacaklarını umanlar var. Hala Asya’daki Türk kökenli devletlerin bize torpil yapacağını sananlar var. Oysa tüm dünya şunu biliyor artık “bir ülkenin dostları yok çıkarları vardır”. Bir biz öğrenemedik bunu belki dünkü haberlerden gördüğüm kadarı ile bir de Kenya.

Bu düşünce tarzı nedeniyle Ertuğrul bey OBAMA seçimi ile Kürt meselesini yanyana getirir, Kenya başbakanı OBAMA’nın babaannesinin Kenyalı olması medeniyle bayram ilan eder.

OBAMA’nın ABD’yi dünyadan geri çekeceğini ve OBAMA’nın zenci olduğunu sananlar aldanıyorlar.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..