Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '18

 
Kategori
Tiyatro
 

Obez(iten)in Keyfi Sefası Eziyeti ve Ethel Mulinas

Obez(iten)in Keyfi Sefası Eziyeti ve Ethel Mulinas
 

Tiyatro oyununun afişi


İnsanın doğumundan ölümüne kadar kesintisiz devam eden keyfi damak tadıdır.

Bir kısım insan çeşitli nedenlerle; tatmak, beslenmek sınırını aşıp doymayı mideyi doldurma kriterine dönüştürünce kilo almak kaçınılmaz hale gelmekte hatta kontrolü kaybederek sürekli daha çok yemek psikozuna girmenin doğal sonucu OBEZ olmayı kabullenmektedir.

Obezliğe gidiş sürecinin başlangıcında; istediğini her zaman yeme, karbonhidratla yükselen kan şekerinin mahmur keyfi insana aldığı kiloları fark ettirmeyip sefa hissi yaşatmaktadır.

Ancak alınan kilolar arttıkça rahat hareket edememek uyuyamamak banyo yapamamak giderek insanın canını bezdirecek noktaya gelirken, kiloların oluşturduğu bedensel yağlanmayla kan değerlerinin olumsuz sınırları giderek aşması nedeniyle tansiyon, şeker, kolesterol ve diğer sorunlar (eziyet) yerleşik hale gelmektedir.

Alınan kiloları vermek için diyet, zayıflama kampı gibi zorlama yöntemler sonuç vermeyince durum tüp mide ameliyatına kadar uzanır. Kimsenin bu sınıra gelmemesini diliyorum ancak şartlar tüp mide ameliyatına gelmişse kaçınılmaz sonuç; yaşamak (ameliyat) ya da ölümdür. 

Yukarıda yazdığım süreç sağlığına dikkat etmeyen her insanın başına gelebilir ancak bu durum tiyatro artistinin başına gelince bir tiyatro oyununun doğmasına alt yapı oluşturur.

Tiyatro dünyasında önemli roller oynayan Değerli Ethel MULİNAS çocukluğunda başlayan bu süreci sonuna (tüp mide ameliyatına) kadar yaşayınca, yoğun bakım günlerini daha hafif geçiştirebilmek için ne yapabilirim diye düşmeye başladığında aklına yaşadıklarını oyunlaştırarak yoğun bakımın eziyetini keyfe dönüştürme fikri gelir ve yapar.

Bu sürecin ve düşüncenin hatırası olarak YOLCULUĞUM başlığında tiyatro oyunun tasarlar ve tiyatro grubuyla oyunlaştırır. Halen İstiklal Caddesi GRAND PERA da sahnelemektedir.

Her bireyin seyrederek kendine çıkaracağı dersler olacağını düşünerek önemle izlemelerini öneriyorum.

Kadri KANPAK      

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..