Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Obez olsamda pizza!

Obez olsamda pizza!
 

Pizza, bugünlerde herkesin severek yediği bir yemek çeşidi haline gelmiştir. Pizzayı ben de çok severim. Fakat yaşımdan dolayı yapamıyorum. Yapılışı biraz karışık ama yinede çok lezzetli.

GEREKEN MALZEMELER:

1kg un

250 gr. Tereyağı

1 paket kuru maya (10 gr.lık )

1kg. Süt

2 yumurta

SOSU İÇİN GEREKENLER:

1kg. Domates

1bardak süt

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı toz şeker

Salam, sucuk ve kaşar

YAPILIŞI:

İlk önce derin bir kaba un koyun. 250 gramlık tereyağını eritin ve biraz ılık olunca unun üzerine koyun. Yumurtaları içine kırın. 1 kg’lık sütten bir su bardağı ayırın ve geri kalanını kaba koyun. Daha sonra mayayı içine koyun ve yarım çay kaşığı toz şeker ekleyin, 3, 5 tatlı kaşığı tuz koyun. Bunu yoğurup kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurulduktan sonra nemli bir bezle üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Bu zaman içinde sosu hazırlayın. Sosun soğumasını bekleyin ve fırın tepsisini yağlayın. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve tepsiye bu hamurları yayın. Öte yandan domatesleri rendeleyin. Küçük bir kapta yarım çorba kaşığı yağla domatesleri pişirin. Piştikten sonra üzerine bir sarımsak rendeleyin ve kekik döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine bir bardak sütü ilave edin Sonra bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün.

Yaydığınız hamura sosu dökün ve üzerine isteğinize bağlı olarak salam, sucuk, biber, peynir ve benzeri malzemeleri koyun. Dumanı üzerinde nefis pizzaların lezzetine hayır diyebilir misiniz?

http://hadrianapolisjunior.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 25
: 3797
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

İlk öğretim beşinci sınıf öğrencisiyim. Okumayı yazmayı seviyorum. Sanırım aranızdaki en küçük blo..