Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

     
    Kategori
    Sinema
     

    Oblivion

    Oblivion
     

    Oblivion


    Joseph Kosincki ismini tüm sinemaseverler Thon serisinin yönetmenliği verildiğinde tanıdı. Hiçbir tecrübesi yokken yeniden çekilen efsanevi filmin verilmesi şaşırtıcıydı. Şimdi de kendi çizgi romanı olan Oblivion’u beyazperdeye aktararak yine adından söz ettiriyor.

     Filmin başrolünde Tom Cruise var. Ona usta oyuncu Morgan Freeman ile son zamanların çıkış yapan isimlerinden biri olan Olga Kurylenko eşlik ediyor. Andrea Riseborough da ana karakterlerden birini canlandırıyor ve bu oyuncular dışında diğerlerini neredeyse hiç göremiyoruz zaten.

    Dünya kendilerine yeni bir gezegen arayan uzaylılar tarafından istila edilmiş, çıkan savaş sonucu dünyanın hemen hemen tamamı yok olmuş fakat insanoğlu savaşı kazanmıştır. Dünya yaşanmaz hale gelmiştir ve dünyada kalan son su kaynaklarını da çekip yeni bir gezegene taşınma çalışmaları devam etmektedir.

    Fakat dünyada kalan son uzaylılar hala saldırılara devam etmektedirler ve onlarla savaşan insansız hava uçaklarını Jack ve Victoria’dan oluşan ekip tamir etmektedir. Artık dünyadaki tüm suyu alıp gitmeye hazırlanırken Jack dünyaya çarpan bir gemide insanların olduğunu görür ve dahası insansız hava araçları onları öldürmektedir. Sürekli rüyalarında gördüğü kızda aralarındadır ve kendi hayatını tehlikeye atarak onu kurtarır. Kazanın nedenini öğrenmek için aynı yere tekrar gittiklerinde bu kez isyancılar tarafından kaçırılırlar. Jack artık bir şeyler ile yüzleşmek zorundadır çünkü isyancılar uzaylı değil kendisi gibi dünyalıdır. 

    Oblivion filminin başı biraz sıkıcı. Keşif uçakları ve olanları anlatma kısmı heyecandan oldukça uzak. Daha sonra işler karışmaya başlıyor ve biraz kafanız karışıyor. Başta size anlatılan hikaye ile gerçek hikaye birbirinden çok farklı. Sona doğru her şey açıklığa kavuşuyor ve şaşırtıcı bir son diyebiliriz.

    Filmin kötü yanı aksiyon sahneleri beklentilerin çok altında kalması. Bu yüzden filmden sıkıldığınız oluyor. Bunun dışında izlemeye değer güzel bir film olmuş.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 94
    Kayıt tarihi
    : 13.05.13
     
     

    Hazır halen üniversite öğrencisi iken hayatı doya doya yaşamaya çalışan biriyim. Tam bir sinema t..