Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Ocaklar - Erdek

Ocaklar - Erdek
 

Ocaklar (Erdek)


Sayın okurlar, bu yaz tatilini Balıkesir sınırları içinde geçirdik. Geçen yazımda Marmara Adası ile ilgili izlenimlerimi yazmıştım. Marmara’dan sonra Erdek’e geçtik. Üç yıl önce de ziyaret ettiğimiz Ocaklar Beldesinde bir pansiyon tuttuk. Balıkesir ilimiz bir zamanların yaz tatili denince ilk akla gelen ilidir. Ayvalık, Akçay ve Erdek, yetmişli yıllarda çok meşhurmuş. Antalya, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası gibi yörelerimiz sonradan patlama yapmış. Marmara’nın iç deniz olması, kirlenmesi insanları Ege’ye ve Akdeniz’e yöneltmiş. Yine de bugün Erdek önemli iç turizm bölgesi denilebilir. Yaklaşık bir hafta kaldığımız Ocaklar, Erdek ilçesinin belediye olmuş en büyük beldesi. Tahmin edersiniz güzel bir koyu ve oldukça fazla pansiyonu var. Yerli turistin şenlendirdiği Ocaklar’da akşamlar oldukça hareketli. Gündüzleri çay bahçesi olarak faaliyet gösteren bir çok yer akşamları canlı müzik eşliğinde efemineleri ile müşteri çekiyor ( Efeminelerin insanları eğlendirme özellikleri sanırım ayrı bir blog konusu ).

Özellikle Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve İstanbul’dan çok gelen oluyor. Yemek sorun değil, her çeşidini bulabiliyorsunuz. Denize girecek uzunca bir sahil olmasına rağmen, kıyıyı parselleyen pansiyon ve oteller, diğer pansiyon ve yazlıkçılara havlu serecek veya özel şemsiyelerini koyacak yer bırakmamışlar. Para karşılığı şezlong tutmak ( mecbur bırakılmak ) hoş değil. Ayrıca geceleri Ocaklar’da sivrisinek kabusu yaşanmakta. Bu iki konuya belediyenin çözüm bulması gerekiyor. Zaten devletten teşvik alamayan Ocaklar’ın turisttik geleceği iyi olmaz. Ocakların bir başka bilinmesi gereken sorunu da poyrazı, belediyenin buna yapacak bir şeyi yok tabi. Beldenin kuzeyinde yer alan Kapıdağ yarımadasının en yüksek tepesinden kopan hava akımı soluğu sahilde alıyor. Delice esen rüzgâra dikkat etmezseniz tatilinizi hasta geçirebilirsiniz. Yöre Marmara Adasındaki gibi nemsiz, sıcak olmasına rağmen nefes alabiliyor, terlemiyorsunuz.

Sevgili okurlar, ben gittiğim yerlerde oturmadan çok dolaşmayı severim. Gittiğim yörenin çevresinde ne var yok bakarım. Zaman kısıtlı olmasına rağmen (bir gün de rahatsızlandım) Kapıdağ yarımadasının batı kısmını gezdim.Ocaklardan itibaren önce Narlı, İlhanlar, Doğanlar ve Turanköy. Daha ileriye gidemedim, çünkü kızlar bol dönemeçli yolda rahatsız oldular. Bölge gerçekten çok bakir. Karşı tarafta Marmara Adası ve dantel gibi işlenmiş o güzel koylar. Manzara Karadeniz sahillerini anımsatıyor. Deniz ve yeşillik iç içe. Marmara Adası için verdiğim öneri burası içinde geçerli, buralara ekip gelinmeli.

Erdek’in merkezi her zamanki gibi yine canlı ve kalabalık. O meşhur çay bahçeleri yine hizmet veriyor. Geçmişin bu güzel yeri, anlayacağınız hala revaçta.

Erdek’ten sonra yine Balıkesir’in Burhaniye İlçesine geçtik. İki sene önce Burhaniye ile ilgili yazmıştım. Nüfus artışı dışında değişiklik yok, özellikle Akçay’a çözüm bulunmalı.

Bu yaz tatili ile son yazımda tatilde kitap okumadan bahsedeceğim, sevgilerle…

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..