Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Öcalan BDP heyetine neler anlattı? PKK ne zaman silah bırakacak?

Öcalan BDP heyetine neler anlattı? PKK ne zaman silah bırakacak?
 

Eğer gerçek kahraman olmak istiyorsan, önce birkaç kişi ile bir örgüt kur. Sonra batının şer odakları ile anlaş, daha sonra hedef seçtiğin ülkeye saldırılar düzenle, en sonunda seninle pazarlık masasına otursunlar.

Senin tutuklu olman, ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası alman önemli değil. Bir gün seninle pazarlık yapanlar önce sana küçük bir ev yaparlar, sonra villa, en sonunda da saray!

Kimden, neden bahsettiğimi anlamışsınızdır umarım. Biliyorsunuz biz bazen ak denileni kara, kara denileni bembeyaz anlar konuma geldik. Tıpkı, Türklüğümüzden utanıp, kendimizi koyacak yer bulamadığımız gibi…

Evet, Sayın(!)Öcalan’dan bahsediyorum. Biliyorsunuz bu gün ona sayın demeyen, katil diyenler yargılanıyor. Hele hele onu Afrika’dan getirenler, sorgulayanlar bir bir içeri tıkıldı. Şimdi onu yargılayıp ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptıranlara sıra geldi.

Sayın(!) Öcalan PKK’nın silah bırakma tarihini açıklamış!

Bu tarih 21 Mart’mış!

Bunu nerden mi çıkartıyorum?

Terör örgütünün legal kanadından adaya gidip, efendilerine saygılarını sunan kravatlı beylerin anlatımlarından!

Anlatılanlara göre, Sayın(!) Öcalan devletle mutabakata vardığını söylemiş. Ve Nevruz’da ‘önemli açıklamalar’ yapacakmış.

Acaba nedir, nedir?

Sayın(!) Abdullah Öcalan, görüştüğü BDP’liler Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan’a Tan’a, “Ben üç tane mektup gönderiyorum ama bunları sizlere vermeyeceğim. Görüşmeye gelen devlet heyetlerini dikkate değer bulduğum için onlar üzerinde sizlere ulaştıracağım. Mektuplar BDP, Avrupa ve Kandil’e yönelik. Biz devlet heyetiyle mektubu ulaştıracak ve aracı kurumlar konusunda anlaştık” demiş.

Görüldüğü gibi Sayın(!) Öcalan gelen uzantılara güvenmemiş. Ve onların yerine yazdıkları mektubu MİT görevlilerine vererek, gelenlere ulaştırmalarını istemiş!

Mektupların içeriğine ilişkin genel bilgiler veren ancak mutabakatın detaylarını açıklamayan Sayın(!)Öcalan, “Biz burada 5 aydır devam eden bir süreci başlattık. O çerçevede bütün görüşme notlarının onlar üzerinden gelmesini istiyorum” demiş.

Sahi bu görüşmeleri yürütenler için Şerefsiz, müfteri sözcükleri kullanılmamış mıydı?

Sayın (!) Öcalan başka neler söylemiş?

“Ortadoğu’nun yeniden şekillendiği bu süreçte Türkiye bir yol arayışı içerisindedir. Türkiye Kürt sorununu uzun uzadıya sırtında taşıyamaz. Kürt sorununu çözümüne dair nitelikli adımlar atmak zorundadır. Bu zorunluluğun ortaya çıkardığı ortak alanda, Türkiye’nin yeni bir sayfa açma ve yeni bir tarihi adım atılabilme olasılığı güçlüdür.

2011’de AKP’nin topyekûn Kürt siyasal hareketini bitireceği düşüncesi boşa çıkmıştır. Askeri ve siyasal operasyonlarla Kürt siyasal hareketini alt edemediği gerçeğiyle karşılamıştır. Bu çerçevede de artık yanlışta ısrar etmek yerine demokratik barışçıl noktada nasıl yol alacaklarına ilişkin bir ortak irade çıkmıştır. Bu açıdan da görevi ve sorumluluğu yüklenerek buna fırsat verecek bir takım çalışmaları yürütmek istiyorum.

Bunu yürütürken de elbette ki buna taş koyacak ulusalcı kesimlerin, Ergenekon gibi yapıların, vesayetçi sistem yanlılarının geri durmayacağını sanıyorum. Onlara karşı toplumu hazır hale getirmek için Meclis’i önemsiyorum. Meclis’te BDP’nin rolünü doğru oynaması gerekir.

Devlette bir arayış var ama bu arayışı engellemek isteyen bir başka devlet kliğinin varlığından haberdar olmanızı istiyorum. Paris katliamı, Sinop’taki linç girişimi gibi olaylar; çok güçlü bir barış karşıtlığı olmasa da sürecin bir kısım marjinal gruplar üzerinden provoke edilebileceğini gösteriyor. Bu provokasyonlar yüzünden ürkek bir AKP ile karşılaşılabiliriz. Ama bunu çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Çünkü uluslararası ve bölgesel gelişmeler de AKP’yi artık mecbur kılmaktadır.

AKP’nin samimi olup olmadığını bu önümüzdeki birkaç haftada söz konusu bir kısım yaklaşımlarından hareketle görebiliriz. Bunlar 4. yargı paketi, seçim sistemi, siyasi partiler yasası, hazine yardımı, Anayasa’ya yaklaşımdır. Süreç içerisinde BDP’nin bu çerçevede rolünü Meclis’te olmayı fırsata çevirip oynaması gerekir. 4. yargı paketinin meclise gelmesi önemli. Bu konuda AKP’nin gerçek niyetinin görmek benden çok BDP’ye düşer.

Mektupların ulaşması sonrasında Kandil, Avrupa ve BDP’nin düşüncelerinin bana aktarılmasıyla gerçek manada rolümü oynayabilirim.

Demokratik ortak vatanda, demokratik cumhuriyet, demokratik kurtuluş ve demokratik yaşam projesi, demokratik çözüm felsefesi ve demokratik eylem planını kamuoyuyla paylaşacağını
” söylemiş.

Görüşmede 1 devlet görevlisi, BDP’li üç vekil ve Öcalan olmak üzere 5 kişinin yer almış.

Devlet heyetinden gelen görevli görüşme boyunca not almış.

BDP heyetinde yer alanlar, Öcalan’ın oldukça kilo aldığını ve göbekli olduğunu, buna rağmen sağlığının iyi göründüğünü, neşeli ve pozitif ve enerji yaydığını söyleyerek, halklarının ruhlarına soğuk su serpmişler

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..