Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Öcalan'ın Liderlikten düşürülmesinin sebepleri?

Öcalan'ın Liderlikten düşürülmesinin sebepleri?
 

Misyonunu tamamladığı için emperyaller kullanıp atacaklar


13 Askerin Şehit edilmesi ve Öcalan'ın Liderlikten düşmesinin nedenleri? 

Tam herşey normalleşecek ve Yeni Demokratik Anayasa ile herşey yoluna girecek diye umut ederken 13 Asker şehit edildi. Oysa Öcalan saldırı olsun istemiyor ve çözüme yaklaşıldığının sinyallerini vermekteydi.  

BDP yemin edecek ve yeni anayasa oluşturularak ülkede bölünmenin önüne geçecek, ülkeyi ekonomik olarak güçlendirecek, her yıl kredi notumuzun düşmesine neden olan etnik terör yüzünden 14 Milyar dolar fazladan ödediğimiz faiz düşecekken bu oldu.  

Aslında için için endişe ediyordum, bu endişelerimi önceki yazılarımda da belirttim. Öcalan Devletle barışa yönelik görüşmeler yapması ve bu kanlı çatışmanın bitmesine yönelik umutlar artmışken bu olay oldu.  

Peki ne oluyor? neden PKK yı kuran ve büyüten Öcalan artık örgütten istenmiyor? 

Bunun bazı sebeplerini önceki yazımda analiz ettim, benimle birlikte bazı konuyu iyi bilen insanlarda aynı fikirdeler.  

Bir nedeni; 1980 sonrası doğan Kürt ayrılıkçıları 1980 öncesi doğan Kürt militanları aynı düşünmüyor demiştim.  

Diğer nedeni; bölgede gözü olan İsrail, PKK içerisinde artık Öcalan'a gerek olmadığı ve daha fazlasının istenmesi gerektiği konusunda örgüt içerisinde fesat yürütmektedir.  

Bu konuyla ilgili tepede ki isimler Silvan Şalom ve Liberman'dır. Bunu anlamak için kahin olmanıza gerek yok, dil bilen ve araştırmacı ruha sahip olan bir insan olmanız yeter. 

İsrail'in hedef ve amacı; Kürt sorununun Yeni Anayasal zemin içinde çözülmesine ENGEL OLMAKTIR.  

Bunun Nedenleri; 

1- Bayraklarında içe içe geçmiş gücün ve paranın sembolü( Dolara bakın) iki üçgen Mısır Piramiti (Sözde Davut'un Yıldızı diye tüm dünyayı ve bazı saf SAFARAD Yahudilerinide kandırıyorlar) üstündeki mavi çizgiyi ele geçirmek. O mavi çizgi FIRAT NEHRİ.  

2- Plan, Önce Kürtler bağımsızlığı alacaklar sonra İsrail bu kurulan Kürtistan'ı işgal ederek İsrailliler böylece Kürtlere derslerini verecek o toprakları zaten daha şimdiden para verip aldıkları için, PKK dan silah zoruyla alması kolay olacak. Kürtistan'ın başına Barzani ve Talabani ( ya da Silvan Şalom) gibi Yahudi Kürtleri getirecekler.  

3- Bölgede çıkarılmayı bekleyen 100 trilyon dolarlık madene (Toryum, Bor) ve Petrol'e konup daha fazla güç arttırımına gidecekler.  

4- Orta Doğu'da Önce Suriye, Lübnan sonra Türkiye'nin işini bitirip kuracakları yeni devletçiklere kendi adamları gelecek.  

5- En önemli bir amaçta; Kürtler ve Türkler arasında ne kadar çok duygusal kırılma yaratılırsa bu bölünme o kadar verimli olur ve haçlı amaçlarıylada uzlaşan bu amaca yağ sürmek isteyen varsa buyursun sokak gösterilerine.  

Orta Doğu'da planları altüst eden olay, Türkiye'nin Yeni Demokratik Anayasa yapma çabalarında gösterdiği bu hızlı performantı ve buna fren yapılması gerekiyordu. Öcalan ve Hükümet bu kangren olmuş sorunu Yeni Halkçı Anayasa ile çözmesini asla ama asla emperyalist KAN Emiciler istemiyorlar.  

Hükümet asla bu oyunlara gelmemeli, PKK içinde hala kendine evrensel Sosyalist ve Marksist diyen insanlar varsa bunu anlamalı, özellikle halkımız bu oyunları görmeli, karikatür krizinde oyunları göremeyen müslümanların İskandinavyanın faşizme teslim olmasına sebep olması gibi ülkenin kaotik ortama yuvarlanmasına ve emperyal kan emicilerin ekmeğine yağ sürmeden bu işi halletmenin yolu mutlaka bulunmalı.  

Bu yol şudur; teröristler ve terörün arkasında hala kan isteyen güçlerin oyununa gelinmemeli, zaman varken ve hala PKK içerisinde Öcalan'ı dinleyen güçler varken BDP içerisinde Öcalan'a bağlı güçlü isimler varken bu sorun YENİ HALKÇI MAGNA KARTA ANAYASASI ile derhal çözüme kavuşturulmalı.  

Partilerini değil de ülkeyi düşünüyorlarsa, CHP ve MHP de oy kaygıları ve popülizm yapmadan ve realist akılcı davranarak bu misyona ortak olmalıdır. Ama popülist politikalar yapılmaya başlanırsa bundan tüm ülke zarar görür. AYRIMCILIKLARLA MÜCADELE BAKANLIĞI kuruldu mu bilmiyorum ama ortak konsensüz mutlaka oluşturulmalı.  

Bu çözüm olmazsa çok masum kanı akabilir, bu duruma da en çok ŞEYTAN ve onun dostlarını sevindirecektir.  

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..