Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Öcalan köşe yazarı...

Öcalan köşe yazarı...
 

iI manifesto


Öcalan, İtalya’da yayınlanan II Manifesto gazetesinde köşe yazacağına dair haberler daha önce kamuoyuna yansımıştı. Milliyet Com tr’ de yer alan habere göre İtalya’da komünistlerin en önemli yayın organlarından biri olan Il Manifesto, bugün yayımladığı açıklamada, yazıların Öcalan tarafından gazete için yazılmış makalelerden oluşacağını duyurdu.

Ak Parti hükümetinin ortaya koyduğu açılım süreçlerine etkisi nedeniyle Mehmet Ali Birand’ın 2009'un ikinci "kazananı" olarak söz ettiği Öcalan ile ilgili tespitlerini anımsayalım; “10 yıldır İmralı'da hapis yaşamını sürdüren Öcalan için bir ara "Artık liderliği bitti, etkinliği de bundan böyle giderek azalır" denmişti. Bir süre sesi kısıldı, ancak zaman içinde, yerine yeni bir lider çıkmadığından ve bıraktığı boşluk doldurulamadığından, yavaş yavaş geri döndü. 2009'a da damgasını vurdu. Kürt sorunu- PKK terörü sürecinde, onsuz hiçbir şey yapılamayacağını ispat etti. Bir işaretiyle neleri değiştirebileceğini gösterdi. Herhangi bir mahkum gibi muamele görmemesi gerektiğini devletin gözüne soktu. Öcalan bundan böyle, yine Kürt sorunu ve PKK konularının baş muhataplarından biri olacağını Türk kamuoyunun önemli bir bölümüne kabul ettirdi.”

II Manifesto gazetesi okuyucularına Öcalan’ın yazacağını bu gün duyurdu. Gazetenin “Kürt lider” olarak söz ettiği Öcalan ile ilgili açıklamada; "Il Manifesto, Öcalan'ın makalelerini yayımlayacaktır. Bu makaleler, Kürt sorununa çözüm arayışına katkı sunmanın yanı sıra, bir ülke sakinleri arasında barışçıl yaşamın nasıl bir toplumda mümkün olacağı, bunun nasıl bir modelle sağlanacağı konularındaki düşüncelerini yansıtacaktır. Öcalan, sadece Türkiye'yle de sınırlı olmayan bu meselelere dair bir tartışma ve görüş alışverişi istiyor." denildi.

Dünya yazarlar birliğine üye olmayı istediğine dair haberlerde internet ortamında yer alan Öcalan görülen o ki, 2010’da “yılın kazananı “ olmaya şimdiden aday.

Açılım süreçleri sonunda Nobel’e aday gösterilirse şaşırmayacağım. Başbakan Erdoğan ile Nobel ödülünü paylaşabilir de…

Necati TÜFEKCİ Ocak 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..