Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

ODTÜ'den çıkma eylemci

Okumuşun da cahili olur derler ya, Türkiye'de bunların sürüsüne bereket...

Geçtiğimiz salı günü, yeni keşif uydumuz Göktürk2 ile tanıştık. Keşif amaçlı uydu, üç eksende kontrol edilerek, dünya üzerinde istenen noktalardan görüntü alabilecek. Topladığı görüntüleri açıktan değil, milli olarak geliştirilen kripto sistemi sayesinde şifrelendirilerek gönderilecek. Türk uydusu, gerektiğinde güneş panellerini açıp, ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini de kendisi üretilebilecek. Büyük bir adım... Ciddi bir bilim çalışması...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk2'nin uzaydaki yörüngesine gönderilişini, ODTÜ'DE canlı yayınla izlemek istedi. ODTÜ'LÜ öğrenciler böyle büyük bir bilim çalışmasının ve Başbakan'ın bu anı öğrencisi oldukları okuldan gönderilişini izleyeceği ile ilgileniyorlar mıydı? Tabi ki hayır! Onların tüm ilgisi dışarıdaki polislerin üzerindeydi... Giydikleri üniformaları yüzünden Türk polisini kendilerine düşman bildiler.

ODTÜ'LÜ olmak diye haykırırlar her yerde... Farktır onlara göre ODTÜ'DE eğitim görüyor olmak... Farkları vardır, sözüm ona, sokakta yürüyen her vatandaştan... Onlar seçilmiş insanlardır. ODTÜ'DE seçilmiş üniversitedir. Liste başıdır... Havası binbeşyüzdür. Peki bu iddiaların içini ne dolduruyor, kocaman bi fıss! Çok ses çıkan tenekenin içi boş olur, misali...

ODTÜ'NÜN resmi web sitesine girip bakıyoruz misyonuna " Orta Doğu Teknik Üniversitesi, öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, toplumumuzun ve insanlığın sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişimi için bilgiye ulaşmayı, üretmeyi, bilgiyi uygulamayı, yaymayı ve bu bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. " yazıyor. Satır arasına gizlenen bir cümleyi atlamayın "Her zaman tam muhalefet, hep muhalefet!"

Sonra giriyoruz google arama motoruna "ODTÜ" yazıyoruz. Hakkında çıkan haberleri inceliyoruz. Misyonlarını yansıtan tek satır haberleri yok! Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu, arkadaş! Varsa yoksa adliye, gözaltı vs. Polis nerdeyse onlarda karşı safta yerlerini almış bekliyorlar. Bunların misyonlarında sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişim deniliyordu, hani? Nerede bunlarla uğraşan ODTÜ'LÜLER! Ne yaptılar ki Türkiye için... Çağ mı atlattılar çalışmalarıyla Türkiye'ye de bunlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar? Tek yaptıkları girilen üniversite sınavından yüksek puan almış olmak... Kafaları biraz fazla çalışıyor, manası çıkıyor yüksek, çok yüksek puan aldılar deyince... Ama yok, birazcık çalışsa kafaları mağara adamı gibi davranış sergilemezler.

İlkelerinin arasında nitelikli insan yetiştirme maddesi yer alıyor. Al sana bir soru işareti... Nasıl nitelikli insanlar bunlar ki; polise taş atıyor, taşkınlık çıkarıyor?

Nitelikli insan olmak için Kaf Dağı'nı aşmak veya ODTÜ'DE okumak gerekmiyor. Nitelikli insan olarak anılabilmek için, iradeye hakim olmak ve uyumlu olmak gerekiyor. Bunlarda uyum var mı? Yok, sürekli şikayetçilik, sürekli itiraz, sürekli taşkınlık... İradeye hakim olabiliyorlar mı? Katiyen hayır, bir insan iradesine hakim ise taşkınlığa gerek duymaz, taşa sopaya sarılmaz.

İki şey ise "Kalitesiz İnsan" ın özelliğidir :
1- Şikayetçilik
2- Tamah yani aç gözlülük-azla yetinmemek...

Şimdi herkesin vicdanı cevap versin, ODTÜ günümüzde nitelikli insan yetiştiriyor mu yetiştirmiyor mu?

Göktürk2'nin 686 kilometre yükseklikteki yörüngesine oturması 13. dakika sürdü. Peki çıkan olaylar? Saatlerce bekledi polis ODTÜ'NÜN kapısında... Sonrada bir ayaklanmadır aldı başını yürüdü, bilmem kaç bin polisle geldi diye... Bir hikaye vardır, zenci olduğu için yaptığı boyaya burun kıvıran birine boyacı "Sen boyayı mı beğenmedin, boyacıyı mı?" diye sormuş... Onun hesap işte, 50 polis gelse başka 1000 polis gelse başka mı muamele edecektiniz? Gelen polis sayısını mı beğenmediniz? Attığınız taşlar sizin gözünüze fazla görünen polis gitse kesilecek miydi? Kuzuya mı dönecektiniz hepiniz, polis sayısı az olsa? Çalınan minareye kılıf uydurmak o kadar kolay ki... Hem haksızsınız hem güçlü...

Öğrenci dediğinin çantasında, kalem-kitap-defter olur, haydi bilemedin sigara paketi-kek bilmem ne olsun, haydi onları da geçtim envai çeşit vıttı zıvırla dolu olur. Ama molotof olmaz! Çantalarından halt yiyormuş gibi çıkarıp attıkları molotoflar o güne hazırlıklı geldiklerinin en büyük göstergesidir! "Başbakan gelecek, beraberinde polis gelecek, basın mensupları yığılacak kapıya bizlerde olay çıkaralım, polise sataşalım, taşkınlığın dibine vuralım tüm Türkiye görsün ODTÜ'LÜLERİN halini..." zihniyeti yatıyor o olayların altında. Sorsanız hepsi sütten çıkma ak kaşık! Sorsanız hepsi öğrenci! Öğrenci oldukları içinde bunların gözaltına alınmaması gerekiyor, molotofa, atılan taşlara polisin seyirci kalması gerekiyor. Öğrenci ya bunlar, polis bunların kılına dokunamaz, hiç birinin horozuna kışt diyemez!

Yok öyle üç liraya beş köfte! Soda şişelerini, taşları, sopaları, molotofları atarken iyiydi, güzeldi hoştu, eğleniyordunuz kendi çapınızında. İşin içine TOMA, biber gazı, cop girince "Aman dokunmayın, öğrenciyim.!"

Biber gazını yiyenin gözü yaşarıyor, birden öğrenciliği geliyor aklına! Allah'ın işi, demin soda şişesini sallayıp sallayıp fırlatan o eylemci oluyor sana en zeki öğrenci! TOMA'nın karşısında yıpılan beden hatırlayıveriyor öğrenci kimliğini, eylem için orada değil sanki... Cop yakınca kaba eti, unutuluyor molotoflar, taşlar... Hepsi pırıl pırıl geleceğin mühendisi mimarı bilmem nesi ama bugünün mektepten çıkan eşeği!

Kısasa kısas demişler, sen polisi düşman bilip taşı, sopayı fırlatırsan hiç kusura bakma son çare müdehale! Polis copu, biber gazını boşa taşımıyor. Orantılı olarak kullanmak için taşıyor! Ama sen ne istiyorsun çok sayın ODTÜ'LÜ, ben taşı da atayım soda şişesini de, molotofta taşıyayım ama polisin gıkı çıkmasın! Çeksin kalkanı önüne, seyreylesin şiddet eylemini...

Gözaltına alınan öğrenciler için yürüyüşler, eylemler, feryatlar... Hayrola, polis değişiklik olsun diye mi gözaltına aldı öğrenciyi? Okuluna giderken mi çekti şubeye? Sırf öğrenci olduğu için mi gözaltı layık görüldü? O çok sevgili öğrenciniz taş ata ata, bağıra çağıra, direne direne, molotofla hak ederek kazandı o gözaltını... Müstehaktır, ona gözaltı. Okumuşun da cahili böyle oluyor demek... Hak hukuk bilmeyen kör cahil adamlar ayaklansa öğrenciler gözaltına alındı diye, amenna hiç sesimi çıkarmam ama okuya okuya kafayı sıyıranlar bu guruptalar demek ki...

Polis ne yapsa yaranamaz bunlara, müdehale etse niye ettin, etmese niye etmedin? Hepsi diyor ki polis şiddet uyguluyor, biber gazı sıkıyor... E kardeşim, polis hobi olarak mı yapıyor bunları? Sen taş atmadın mı? Ortalığı ayağa ilk başta sen kaldırmadın mı? Polis bize dokunmasın, bin yaşasın diyorsun da sen niye dokunuyorsun polise? Sen git kat karıştır, savaş alanına çevir ortalığı sonra polis gelsin sadece "dağılın arkadaşlar" desin, ne taşa karşı biber gazı sıksın ne taşkınlığa karışıp halkın huzurunu kaçıranı gözaltına alsın, öyle mi? Ama bilirsin başın sıkışınca 155'i. Madem dertlisin polisle ne işin var 155'le, deyince de o benim vatandaşlık hakkım dersin... Senin her şeye sapına kadar hakkın var ama polisin yok öyle mi?

Öğretmenler de girmemiş derslere ODTÜ'DE, tepkililermiş polisin yaptıklarına karşı... Eee ne diyelim efendim, armut dibine düşer. Öğrencisinden ne gördük ki öğretmeninden ne bekleyelim? 

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..