Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '11

 
Kategori
Ankara
 

ODTÜ yol olmasın; Ankara'nın, Türkiye'nin geleceği kararmasın

ODTÜ yol olmasın; Ankara'nın, Türkiye'nin geleceği kararmasın
 

Kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, ODTÜ arazileri üzerinden yapılan spekülasyonlara karşı bir süredir devam eden "ODTÜ yol olmasın" kampanyası çerçevesinde bu zamana kadar bir çok girişim yapılmıştır. Bu girişimlerin merkezinde yer alan imza kampanyası, yaratılan spekülatif demeçler ile kamuoyunda ODTÜ üzerinde yaratılan yanlış ve yanlı görüşlere karşı duruşun timsali olmuştur. Hiç bir politik beklenti içinde olmadan, tamamı ile halisane duygu ve düşüncelerle ODTÜ gibi çıplak insan eli ile meydana getirilen bir şaheseri korumak ve geliştirmek yalnız ODTÜ'lülerin değil herkesin görevi olduğu açıkça ilan edilmiştir.

Kamuoyunda yaratılan haklı tepkiler karşısında, ODTÜ Rektörlüğü 23.08.2011 tarihinde kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlemiş, toplantıda kampüsü ikiye bölen yollara olan muhalefini açıkça dillendirmiştir. Yapılan bilgilendirme toplantısından ana başlıkları şu şekilde aktarabiliriz.

1. Anadolu Bulvarı'nın devam ederek Konya Yoluna bağlanarak, Dikmen-Çankaya'ya bağlantısını sağlayan yola ODTÜ terkini yapmıştır; artık ODTÜ arazileri dışında olan bu yol güzergahı bu zamana kadar inşaa edilmemiştir. Bu yola ODTÜ'nün hç bir itirazı yoktur.

2. ODTÜ içerisinden hazırlık sınıfları ile diğer bölümler arasındaki yol üzerinden geçerek kampüsü ikiye bölen yola karşı açılan idari davalar neticesinde, yargı bu yolun kaldırılması yönüne karar vermiştir; bu karar neticesinde de Ankara Büyükşehir Belediye meclisi bu yolu nazım imar planından kaldırılmıştır. Buna karşın bu yol üzerinden spekülasyon yaratılması yanlıştır.

3. Eymir gölü, tamamı ile halkın kullanımına açıktır; alan içerisinde doğanın korunması amacı ile sadece motorlu araç trafiği ise kısıtlı düzeyde tutulmaktadır. Alanın park haline getirilmesi koruma ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.

4. Yargı kararlarına uygun ve koruma-kullanma ilkelerini gözeten Koruma Amaçlı Nazım plan hazırlanmış olup, en kısa zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ileticektir.

Genel Sekreter Yardımcımız Sn. Emek Ataman ile birlikte yönetim kurulu üyesi vasfıyla Şehir Plancıları Odası, Ankara Şubesi'ni temsilen katıldığımız bsın bilgilendirme toplantısında yapmış olduğumuz, Değerli Hocamız Prof. Dr. Baykan Günay'ın sunumunun da yer aldığı görsel kayıt "Youtube" ortamında paylaşılmıştır. Aşağıda ilgili bağlantıları arz ediyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=RV4_nX6FGq0

http://www.youtube.com/watch?v=SaXcZMC1c8g

http://www.youtube.com/watch?v=lw2imtQD34k 

 
Toplam blog
: 27
: 1155
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Yüksek şehir plancısıyım (ODTÜ-1997), aynı zamanda Mühendislik Doktorası (Kyoto Üniversitesi, İnşaat..