Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Ankara
 

ODTÜ Yol Olmasın, Ankara'nın, Türkiye'nin Geleceği Kararmasın

ODTÜ Yol Olmasın, Ankara'nın, Türkiye'nin Geleceği Kararmasın
 

Kurulduğu günden beri doğaya, çevreye, bilime ve eğitime katkıları uluslararası takdir görmüş, milletimizin göz bebeği, Başkent Ankara’nın ayrılmaz parçası Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin kampüsü içerisinden ve yakın çevresinden yollar geçirilerek, üstüne üstlük üniversite alanı içerisinde park düzenlemeleri yapılarak, kampüsün ve çıplak insan eli ile yaratılan doğal yaşamının bir daha geri döndürülemeyecek şekilde zarar görerek yok olmasına neden olacak her türlü faaliyete karşı olduğumuzu bu zamana kadar her platformda dile getirdik. 

Bu amaçla yapılan imza kampanyası büyük destek görmüştür. Toplanan imzalar Türkiye Cumhuriyeti yüce makamına da sunulmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi de yapmış olduğu basın toplantısı ile kampüs içerisinden yol geçirilmesine ve park düzenlemelerine karşı olduğunu dile getirmiştir. 

Tüm bunların karşısında, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı’nın son günlerde gerek yazılı gerekse sanal ortamda yapmış olduğu açıklamalar, bu nadide bilim yuvasına ve onun ayrılmaz parçası olan doğası ve doğal yaşamına gösterilen saygıyı ve özeni hiçe saydığını göstermiştir. 

Şu bilinmelidir ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek bizim düşmanımız ya da politik hasmımız değil, tüm Ankara’lıların, başkentin belediye başkanıdır. Buna rağmen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi nadide bir bilim yuvasının korunması gerektiğini öne sürenlerin görüşlerini dikkate almayıp, onları karşıtları olarak muhatap almak, “isteseniz de istemeseniz de yol geçecek diyerek” dayatmacı olmak, hele hele ben de “imza toplarım” diyerek “halkına karşı tertip içinde olmak” bir belediye başkanında olması gereken halisane vasıflara uymamaktadır. Halkına karşı olması gereken samimi muhabbetini zedelemektedir. 

Bu zamana kadar defalarca ve her platformda dile getirdiğimiz, buna rağmen yerel yöneticilerimiz tarafından hiç dikkate alınmadığını gördüğümüz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi içinden ve yakın çevresinden geçirilmek istenen yollara, kampüsün ayrılmaz parçası olan eşşiz doğal yaşamının park düzenlemesi ile yok edilmesine, bir daha geri döndürülemeyecek bir doğa katline olan muhalefetimizi ve bunu destekleyen görüşlerimizi, bu kez daha haykırıyoruz: ODTÜ Yol Olmasın; Ankara’nın, Türkiye’nin Geleceği Kararmasın. 

 
Toplam blog
: 27
: 1155
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Yüksek şehir plancısıyım (ODTÜ-1997), aynı zamanda Mühendislik Doktorası (Kyoto Üniversitesi, İnşaat..