Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

16 Ekim '09

 
Kategori
Ankara
 

Ödül alan bir şehirde...!

Ödül alan bir şehirde...!
 

,,,


Avr upa Parlementerler Meclisi'nin, Avrupa'nın En İyi Kentlerine verdiği ödüllerden, Ankara Büyükşehir Belediyesi 2001 yılında Avrupa Şeref Bayrağı, 2003 yılında Şeref plaketine, 10 Ekim 2009 yılında Büyük Avrupa Ödülüne layık görülmüş ve düzenlenen bir törenle, ödül Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e verilmiş. Bu ödülleri, Viyana ve Lahey'den sonra alan Ankaraymış. Viyana ve Lahey bu ödülleri 25 yıl gibi sürede alırken, Ankara 7 yıl gibi kısa sürede almış. Ankaralı olarak tebrik etmemek elde değil.

Dışarıdan bakıldığı zaman ödül alan bir şehirde yaşamak çok güzel ama ödül alan bu şehrin yolları, azıcık yağan yamurla göl haline geliyor. Engellileri, ulaşım araçlarından, yaya yollarından yeterince faydalanamıyor. Ulaşım sabah ve akşam saatltlerinde çileye dönüşüyor (Ayaş yolunda Optimum-Şeker kavşağı, Eskişehir yolunda ODTÜ-Bakanlıklar arası, Havaalanı yolu Güneşevler kısımları, )Bittmeyen Metro inşaatları . Üst gecitlerde düşen basamakların yerine konmamasından meydana gelen ve gelebilecek olan kazalar(ODTÜ kavşagında bulunan üst geçit). Araçlar tarafından işgal edilmiş kaldırımlar.

Ödül almış olan bir şehride yaşayan biri olarak bu görüntülerin yakışmadığını söylerken, acaba Viyana ve Lahey'de böylemi diye düşünüyorum. Ama bize anlatılan bu şehirlerde, ne kadar yağmur yağarsa yağsın, yollarında birikmiş bir bardak su bile birikmediği , yollarında bir tane çöp bulunmadığı yönünde. Eğer doğru ise, bu ödül bize nasıl veriliyor, doğru değilse bizler neden yıllardır Avrupalı olmağa calışıyoruz..

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..