Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '11

 
Kategori
Deneme
 

Ödül

Ödül
 

Bizim gibi ülkelerde doğduğunuz zaman kucağınızda bir paket bulursunuz. Bu paketin içinde sizin hayatınız boyunca yapacaklarınızın listesi yazar. Bu listeyi sizden önce doğanlar hazırlayıp kucağınıza bırakmıştır.

Listede ki ilk madde uslu bir çocuk olmaktır. Listeyi hazırlayanlar tarafından sizin karakterinizin, psikolojinizin bir önemi yoktur. Uslu çocuk olunur.

Listede ki ikinci madde akraba sevgisi ile ilgilidir. Size bak bu amcan, dayın, teyzen onları sev denir. Size akraba olarak sunulan insanlar hakkında ne hissettiğiniz ne düşündüğünüz, siparişle sevgi olur mu olmaz mı önemli değildir. Sevilir.

Listedeki üçüncü madde okul ile ilgilidir. Okullu olma çağınız geldiğinde kimse bu çocuk okulu seviyor mu sevmiyor mu, sevmiyorsa neden sevmiyor, sevdirmek için ne yapabiliriz diye düşünmez. Önemli olan soru "derslerini bitirdin mi?" sorusudur. Gerçi derslerinizi bitirseniz de bu listeyi hazırlayanlar için yeterli olmayabilir. Siz, komşunuzun sizinle yaşıt oğlunu, kızını geçmek zorundasınızdır. Çünkü hayat hipodromdur. Sizde yarış atı. Listeyi hazırlayanlar da sizin üzerinize oynayan bahisçi. O yüzden en zeki, en çalışkan, en başarılı siz olmalısınızdır. Okul biter.

Listedeki dördüncü madde askerliktir. Çoğu uydurma olan hayat boyu sohbetlerde kullanılacak anılar oluşturulur. Askerlik biter.

Listedeki beşinci madde çalışmaktır. Listeyi hazırlayanlar size sormaz sen ne istiyosun? Hayalindeki iş nedir? Hedefin nedir? Soru" ssk'sı var mı? " dır. Sizin hayalleriniz değil ssk dır önemli olan. Eğer ssk' lı bir çalışansanız bu madde de yerine getirilmiştir.

Listede ki altıncı madde evliliktir. Size sorulmaz evlilik hakkındaki düşüncelerin nedir? Bir insanla aynı evde bir ömür yaşama, herşeyini paylaşma fikrine nasıl bakıyorsun? diye. Tek soru " ne zaman evleniyosun" sorusudur. Evlenilir .

Listedeki yedinci madde çocuk ile ilgilidir. Size sorulmaz çocuk sahibi olmak istiyor musunuz?, bir çocuğun sorumluluğunu almaya hazır mısınız? , insan yetiştirmeye kendinizi hazır hissediyor musunuz? , çocuk sever misiniz? . Soru " ne zaman baba oluyon? " , " ne zaman anne oluyon ? " . Eğer çocuk fikrine karşıysanız erkekseniz " karısını hamle bırakamadı " , kadınsanız " kocasına çocuk veremedi " olursunuz. Çocuk sahibi olunur.

Listedeki sekizinci madde mal mülk sahibi olmak ile ilgilidir. Araba sahibi olabildiniz mi? Ev sahibi olabildiniz mi? Öldüğünüzde çocuklarınızın her birine ev, araba, para bırakabiliyor musunuz? Şayet bunları da yerine getirebildiyseniz kucağınıza bırakılan listeyi başarıyla tamamlamışsınızdır. Kepinizi atabilir ödülünüzü alabilirsiniz.

İyi bilirdik.

 


 

 
Toplam blog
: 3
: 106
Kayıt tarihi
: 04.06.11
 
 

Uludağ üniversitesi maliye mezunuyum. Bursa'da mali müşavirlik bürosunda çalışıyorum...