Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Dünya
 

Ödünç giysiler eğreti durur her daim!

Ödünç giysiler eğreti durur her daim!
 

Kaynak:İnternet


Demokrasi ve özgür irade yumurta-tavuk durumu gibidir, demokratik düzen mi özgür iradeyi sağlar, özgür irade mi demokrasiyi, ancak bir bilinen gerçek var ki “mış/miş” gibi yapılan ülkeler kendi toplumlarını tüketirler; bakınız İran!

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor, ancak gelin görün ki bireyler seçimlerinde özgür bırakılmıyor! Seçim ve sonuçları da şaibelerden yana elbette payını alıyor, zira herkes adı gibi biliyor ki onlarınki göstermelik bir demokrasi!

Eğreti durduğunun farkında olan sadece halk ve maalesef halkın bunu yönetimdekilere anlatma gibi bir şansı yok!

Hiçbir demokratik ülke vatandaşına bu durumu açıklayamazsınız, anlatamazsınız, kafası bir türlü basmaz hem demokratik seçim yapılıyor hem de nasıl oluyor da halk istediğini seçemiyor!

İnsan haklarının varmış gibi gösterilip aslında hiç olmadığı ülkelerde tırsaktır çoğu kere insanlar, ya da iyice zıvanadan çıkarlar, ancak ortası mevcut değildir, olamaz da!

Böyle ülkelerde liderler korku ile haklı yönetirler, ancak elbette söyleseniz asla da kabul etmezler, hatta iftira attığınız gerekçesiyle ceza almanızın açıklamasını dahi öyle bir yaparlar ki, bu açıklama bir çeşit gözdağıdır halka aslında!

Duruşlarında, söylemlerinde “denk alın ayağınızı” tarzı mevcuttur çoğu kere, öyle yani, hani dövecekmiş, sövecekmiş her an gibi…

Üç kuruş maaşı kürekle verir gibi kabarık dururlar, hattı zatında vergilerle fazlasını geri alırlar, ancak şişştttt…. Şükür etmeniz gerekmektedir!

Adalet sistemi öyle işler ki, terazinin kefeleri bir türlü denk gelmemektedir, hele ki darbe ile yönetim değiştirilmişse, liderler öyle çok korkarlar ki yaptıklarının başlarına gelebilme olasılığından, uçan kuştan neredeyse endişe duyarlar!

Vur denilen vurulur, ak denilen aklanır, adaletin kefeleri de bu meyanda çalışır!

İran’daki seçimlere bulaşan şaibelerin bu anlamda gerçek olduğunu şahsen düşünmekteyim.

Bir yerlerde bazı oy pusulalarının yakıldığını, sümen altına sürülen sandıkların var olduğunu, rakamlarla oynandığını tahmin etmek, eğreti duran bir kıyafetin ödüncüm ben diye sırıtması kadar basit! Anlayan anlıyor şekerim!

Bir Avrupalıya anlatamazsınız ama bunu!...

Varlığını bilmediği bir şeyi algılayamaz insan doğal olarak, yaşamadan bilinemez gerçekler. Aşk acısı çekmeyen nereden bilsin bir dolu elin gelip de yüreğini sıkıp sıkıp burmasını, en sevdiklerini kaybetmeden bilinebilir mi ölümün ne menem bir şey olduğu, aç kalmadan anlaşılamayacağı gibi açın durumu…

İran seçimlerinin demokratikmiş gibi olduğunu biliyorum, bilebiliyor olmaktan dolayı ise hicap duyuyorum!

Gülgün Karaoğlu

Haziran,17/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..