Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Bilgisayar
 

Office Orijinal Ürün Doğrulaması OGA Başladı

Office Orijinal Ürün Doğrulaması OGA Başladı
 

Orijinal Ürün Doğrulaması OGA


Office Orijinal Ürün Avantajı (Office Genuine Advantage-OGA) Bildirimi uygulaması 20 Mayıs 2008 itibariyle hayata geçti! Bu yeni uygulama orijinal olmayan Microsoft Office yazılımı kullanıcılarına, orijinal ürün kullanmanın kendilerine ne gibi avantajlar kazandıracağına ilişkin bilgi vermeyi ve kullanıcıların bu avantajlardan faydalanmalarını amaçlıyor.

Office Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi Nedir?

Office Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi, Microsoft’un Orijinal Yazılım Girişimi’nin bir parçasıdır. OGA Bildirimi, bilgisayarlarınızda yüklü bulunan Microsoft Office yazılımının orijinal olup olmadığını ve uygun biçimde lisanslanıp lisanslanmadığını hızla ve kolayca doğrulamanızı sağlar. OGA Bildirimi, Microsoft Update üzerinden dağıtılmaktadır. Eğer kullanıcı Office’in orijinal olmayan veya uygun şekilde lisanslanmamış kopyasını kullanıyorsa, OGA Bildirimi bir iletişim kutusu ile bir uyarı göstermeye başlar. Ardından kullanıcıya, sorunu çözmek için aşağıda belirtilen seçenekler sunulur: - OGA Web sitesi ürünlerini etkinleştirmelerine veya doğrulama sürecini geçmeleri için ayarlarını düzenlemelerine yardımcı olur. - Doğrulama sürecini geçemeyen kullanıcılara OGA web sitesinde orijinal Office’i edinmenin çeşitli yolları gösterilir. - Yardıma ihtiyaç duyan veya sorularını iletmek isteyen kullanıcılar, Microsoft İletişim Hattına yönlendirilir.

OGA Davetini Atlamayın

Güncelleme yaparken veya web üzerinden bir uygulama desteği alırken, Office Orijinal Ürün Avantajı uygulamasına katılım daveti alan kullanıcılar, ardından Office yazılımının orijinalliğini test eden bir uygulama yüklüyor. Test sonucunda lisanssız olduğu tespit edilen yazılımın kullanıcıları ise, Office uygulamalarını açtıklarında bir uyarı ile karşılaşmaya başlıyor. OGA Bildirimi, bu sırada kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. Bu avantajların başında lisanslı yazılım kullanımının güvenlik sunması, güncellemelerin zamanında ve eksiksiz yapılarak verimlilik artışı sağlanması geliyor.

Sınır 30 Gün

30 günlük uyarı iletisinden sonra herhangi bir girişimde bulunulmaması halinde kullanıcının Office yazılımı lisanssız olarak kaydediliyor ve yazılımın orijinal olmadığı ibaresi sabit bir şekilde uygulamalar içerisinde beliriyor. Office yazılımları orijinal olmayan kullanıcılar virüs, solucan ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riski ile de karşı karşıya kalıyorlar.

Ayrıca lisanssız yazılım kullanmak, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca 150.000 YTL'ye kadar ağır para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi ağır hukuki yaptırım riskleri içeriyor.

 
Toplam blog
: 4
: 1812
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

1969 yılı Ankara doğumluyum, yaşımdan dolayı çoğu kişinin ne olduğunu bile bilmediği "punch card"..